Visszaadta az aprót áldozatának a sorozatrabló

bűnügy
2019 január 15., 10:58
comments 49

Sokan mondják, hogy kiveszett az emberség a világból, de 2018 október 7-én a Bács-Kiskun megyei Homokmégyén kiderült, hogy ez primitív pesszimizmus. 

Ekkor történt, hogy egy 35 éves, bátyai illetőségű férfi, akit éppen öt nappal korábban ítélt jogerősen börtönbüntetésre a Kalocsai Járásbíróság, a nyitott kapun keresztül bement egy homokmégyi ingatlanba. A lopás szándékával.

A házban lakó 91 éves férfi épp a verandán aludt, a tettes ezt kihasználva bement a házba értékeket keresni, de nem talált semmit. Amikor a vádlott a házból kiért, a sértett is felébredt, akivel a vádlott kezet fogott és fölé hajolt, mert észrevette áldozata zsebében a pénztárcáját.

A vádlott ki akarta venni az idős férfi zsebéből a tárcát, azonban ő megfogta a vádlott kezét, hogy megakadályozza azt. Ekkor a rabló visszanyomta a fotelbe áldozatát és erővel elvette tőle a pénztárcát, amelyből kivett 15 ezer forintot, míg a benne lévő további 2 ezer forintot és aprópénzt a tárcával együtt visszaadta.

Az idős férfi nem hagyta annyiban, a már távozó támadójától megpróbálta visszaszerezni a pénzét, de a vádlott meglökte. Ekkor a sértett kérte, hogy ne vigye el az összes pénzét, 

mire a rabló az erőszakkal elvett készpénzből 5 ezer forintot visszaadott és végül 10 ezer forinttal távozott a házból. 

A vádlottat rövidesen előállították, a rabolt pénzt lefoglalták és a sértettnek visszaadták. A büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottat az ügyészség bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.