Egy felfegyverkezett bűnszervezet olyan cégeket hozott létre, amik nem működtek, és az élükön csak strómanok ültek

Fiktív számlákat kiállító bűnszervezetet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a házkutatások során több gépfegyvert és pisztolyt is találtak.

A NAV közleménye szerint a dunántúli bűnszervezet tagjai olyan vállalkozásokat hoztak létre, amik valójában nem működtek, és az élükön csak strómanok ültek.

A cégek fiktív számlákat állítottak ki több társaság részére, amik így jogosulatlanul visszaigényelték az adót, és kb. 450 millió forintos kárt okoztak a költségvetésnek.

A NAV nyomozói országos akcióban számolták fel a bűnszervezetet, 56 helyszínen tartottak házkutatásokat, 16 gyanúsítottat és 9 tanút hallgattak ki, ingatlanokat és bankszámlákat zároltak, illetve több mint 1 milliárd forintnyi autót, ékszert és befektetési aranyat foglaltak le. A fő gyanúsítottaknál sportlőfegyvereket, riasztópisztolyokat és háborús lőfegyvert is találtak.

Illusztráció: police.hu

Az ügyben a NAV költségvetési csalás miatt nyomoz, és vizsgálja azt is, hogy a jogsértésekhez kapcsolódik-e pénzmosás bűncselekmény is. Az ügyben a Győri Járásbíróság elrendelte három gyanúsított letartóztatását és egy bűnügyi felügyeletét. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.