Egy felfegyverkezett bűnszervezet olyan cégeket hozott létre, amik nem működtek, és az élükön csak strómanok ültek

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Fiktív számlákat kiállító bűnszervezetet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a házkutatások során több gépfegyvert és pisztolyt is találtak.

A NAV közleménye szerint a dunántúli bűnszervezet tagjai olyan vállalkozásokat hoztak létre, amik valójában nem működtek, és az élükön csak strómanok ültek.

A cégek fiktív számlákat állítottak ki több társaság részére, amik így jogosulatlanul visszaigényelték az adót, és kb. 450 millió forintos kárt okoztak a költségvetésnek.

A NAV nyomozói országos akcióban számolták fel a bűnszervezetet, 56 helyszínen tartottak házkutatásokat, 16 gyanúsítottat és 9 tanút hallgattak ki, ingatlanokat és bankszámlákat zároltak, illetve több mint 1 milliárd forintnyi autót, ékszert és befektetési aranyat foglaltak le. A fő gyanúsítottaknál sportlőfegyvereket, riasztópisztolyokat és háborús lőfegyvert is találtak.

Illusztráció: police.hu

Az ügyben a NAV költségvetési csalás miatt nyomoz, és vizsgálja azt is, hogy a jogsértésekhez kapcsolódik-e pénzmosás bűncselekmény is. Az ügyben a Győri Járásbíróság elrendelte három gyanúsított letartóztatását és egy bűnügyi felügyeletét. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.