Egy felfegyverkezett bűnszervezet olyan cégeket hozott létre, amik nem működtek, és az élükön csak strómanok ültek

bűnügy
2019 január 16., 07:41
comments 105

Fiktív számlákat kiállító bűnszervezetet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a házkutatások során több gépfegyvert és pisztolyt is találtak.

A NAV közleménye szerint a dunántúli bűnszervezet tagjai olyan vállalkozásokat hoztak létre, amik valójában nem működtek, és az élükön csak strómanok ültek.

A cégek fiktív számlákat állítottak ki több társaság részére, amik így jogosulatlanul visszaigényelték az adót, és kb. 450 millió forintos kárt okoztak a költségvetésnek.

A NAV nyomozói országos akcióban számolták fel a bűnszervezetet, 56 helyszínen tartottak házkutatásokat, 16 gyanúsítottat és 9 tanút hallgattak ki, ingatlanokat és bankszámlákat zároltak, illetve több mint 1 milliárd forintnyi autót, ékszert és befektetési aranyat foglaltak le. A fő gyanúsítottaknál sportlőfegyvereket, riasztópisztolyokat és háborús lőfegyvert is találtak.

photo_camera Illusztráció: police.hu

Az ügyben a NAV költségvetési csalás miatt nyomoz, és vizsgálja azt is, hogy a jogsértésekhez kapcsolódik-e pénzmosás bűncselekmény is. Az ügyben a Győri Járásbíróság elrendelte három gyanúsított letartóztatását és egy bűnügyi felügyeletét. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.