Egyre több település vezeti be a plakátadót

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több magyar önkormányzat döntött úgy, hogy él a törvény adta lehetőséggel, és 2019. január 1-től plakátadót vezet be. Azok az önkormányzatok, akik már tavaly kivetették a plakátokra ezt a speciális építményadót, összesen 3 milliárd forintot kerestek az adónemen.

A Napi.hu által átnézett, nyilvánosan elérhető testületi előterjesztések és rendeletmódosítások szerint például Dorog, Cegléd és Pomáz is megszavazta a négyzetméterenként egységesen 12 ezer forint adó bevezetését, és jellemzően 1,5, 1,7 négyzetméterig adtak mentességet, ez azonban nem sokat ér, hiszen a többnyire benzinkutakon, busz- és villamos várókban található city-light plakátok általában már 2 négyzetméter nagyságúak.

Egy 12 négyzetméteres óriásplakát után így évente 144 ezer forint adót kell fizetni.

Az adót egyébként még akkoriban engedélyezte az állam, amikor még a legfontosabb plakátcég a kormánnyal harcban álló Simicska Lajos érdekeltsége volt. Ez azonban azóta megváltozott, a legtöbb cég Orbánhoz és Mészáros Lőrinchez közel álló tulajdonosokhoz került, így most ezek a vállalkozások fizetik a plakátadót. (Napi.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.