Trump kormányának döntésére várva Trump szállodájában szálltak meg a T-Mobile vezetői

külföld
2019 január 16., 17:38
comments 30

2017 áprilisában a T-Mobile gigantikus üzletet jelentett be: amerikai leányvállalatuk egyesül egy másik nagy amerikai mobilszolgáltatóval, a Sprinttel. A 26 milliárd dolláros üzlet egyből megduplázta volna a cég értékét.

Egy akadályt még meg kellett ugraniuk, az egyesülést az amerikai kormánynak is jóvá kellett hagynia. Így hát másnap a T-Mobil 9 legfőbb vezetője, köztük John Legere vezérigazgató szobát bérelt a washingtoni Trump International Hotelben, aminek Donald Trump amerikai elnök magánvállalata a működtetője.

A T-Mobile munkatársai az egyesülés bejelentését követő hét hétben rendszeresen béreltek szobát Trump szállodájában, volt olyan felső vezetőjük, aki addigra már tízszer szállt meg ott. Leger is legalább négyszer.

Az adatokat megszerző Washington Post szerint persze ez nem egyedi eset, más vállalatok és nemzetek is rájöttek, hogy előnyös lehet nekik, ha az amerikai kormánnyal üzletelve Donald Trump szállodájában szállnak meg. A Post munkatársai amúgy a múlt héten újra belefutottak Legere-be a Trump International lobbijában. Meg is kérdezték a dologról, de ő azzal hárított, hogy ő nem a különleges elbánás reményében szállt meg Donald Trump szállodájában, hanem mert nagyon elégedett a hotel szolgáltatásaival. "Ez egy olyan hely, ahol nagyon kényelmesen érzem magam" - mondta, majd hozzátette, hogy amúgy pont az amerikai igazságügyi minisztériumban van dolga.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.