Trump kormányának döntésére várva Trump szállodájában szálltak meg a T-Mobile vezetői

2017 áprilisában a T-Mobile gigantikus üzletet jelentett be: amerikai leányvállalatuk egyesül egy másik nagy amerikai mobilszolgáltatóval, a Sprinttel. A 26 milliárd dolláros üzlet egyből megduplázta volna a cég értékét.

Egy akadályt még meg kellett ugraniuk, az egyesülést az amerikai kormánynak is jóvá kellett hagynia. Így hát másnap a T-Mobil 9 legfőbb vezetője, köztük John Legere vezérigazgató szobát bérelt a washingtoni Trump International Hotelben, aminek Donald Trump amerikai elnök magánvállalata a működtetője.

A T-Mobile munkatársai az egyesülés bejelentését követő hét hétben rendszeresen béreltek szobát Trump szállodájában, volt olyan felső vezetőjük, aki addigra már tízszer szállt meg ott. Leger is legalább négyszer.

Az adatokat megszerző Washington Post szerint persze ez nem egyedi eset, más vállalatok és nemzetek is rájöttek, hogy előnyös lehet nekik, ha az amerikai kormánnyal üzletelve Donald Trump szállodájában szállnak meg. A Post munkatársai amúgy a múlt héten újra belefutottak Legere-be a Trump International lobbijában. Meg is kérdezték a dologról, de ő azzal hárított, hogy ő nem a különleges elbánás reményében szállt meg Donald Trump szállodájában, hanem mert nagyon elégedett a hotel szolgáltatásaival. "Ez egy olyan hely, ahol nagyon kényelmesen érzem magam" - mondta, majd hozzátette, hogy amúgy pont az amerikai igazságügyi minisztériumban van dolga.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.