18 hónapon át saját karjába injekciózta spermáját egy ír férfi, hátha elmúlik tőle a hátfájása

Egészségügy
2019 január 17., 10:11
comments 170

Ír doktorok tettek közzé egy meglehetősen szokatlan esetleírást: e szerint egy 33 éves férfi a krónikus hátfájására alakított ki magának egy 'gyógymódot', melynek lényege az volt, hogy a saját spermáját fecskendezte be a karjába intravénásan másfél éven át. 

A férfi 18 hónapon keresztül, havonta egyszer adagolta magának a spermáját, de a jelek szerint a megoldás nem működött. Másfél év után ezért a férfi orvosi segítséget kért, ekkor is a súlyos hátfájására panaszkodott. Az orvosi vizsgálat során fedezték fel a karján lévő vörös duzzanatokat, és a férfi ekkor vallatta be, hogy az interneten vásárolt hipodermikus tűvel kezelte magát a spermájával. 

photo_camera Fotó: SCIEPRO/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Science Photo Library

Az ír orvosok esetleírása szerint ez az első ismert eset, amikor valaki a saját spermájával próbálta volna kezelni magát. Az Irish Medical Journalban megjelent írás szerint a befecskendezett ondó nyomán a férfi felkarja elszíneződött és megkeményedett, és röntgenfelvételek alapján kiderült, hogy levegő szorult be a bőre alá. Az orvosok azonnal kórházi kezelésre utalták a férfit, intravénás antimikrobiális terápiának vetették alá. 

Az esetleírás egy figyelmeztetéssel zárult, mely szerint eleve veszélyes, ha egy nem képzett személy intravénás injekciókat ad be magának, de különösen az, ha olyan anyagokkal teszi ezt, amit nem lenne szabad a vénákba juttatni. Mint például a sperma. (Gizmodo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.