18 hónapon át saját karjába injekciózta spermáját egy ír férfi, hátha elmúlik tőle a hátfájása

Ír doktorok tettek közzé egy meglehetősen szokatlan esetleírást: e szerint egy 33 éves férfi a krónikus hátfájására alakított ki magának egy 'gyógymódot', melynek lényege az volt, hogy a saját spermáját fecskendezte be a karjába intravénásan másfél éven át. 

A férfi 18 hónapon keresztül, havonta egyszer adagolta magának a spermáját, de a jelek szerint a megoldás nem működött. Másfél év után ezért a férfi orvosi segítséget kért, ekkor is a súlyos hátfájására panaszkodott. Az orvosi vizsgálat során fedezték fel a karján lévő vörös duzzanatokat, és a férfi ekkor vallatta be, hogy az interneten vásárolt hipodermikus tűvel kezelte magát a spermájával. 

Fotó: SCIEPRO/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Science Photo Library

Az ír orvosok esetleírása szerint ez az első ismert eset, amikor valaki a saját spermájával próbálta volna kezelni magát. Az Irish Medical Journalban megjelent írás szerint a befecskendezett ondó nyomán a férfi felkarja elszíneződött és megkeményedett, és röntgenfelvételek alapján kiderült, hogy levegő szorult be a bőre alá. Az orvosok azonnal kórházi kezelésre utalták a férfit, intravénás antimikrobiális terápiának vetették alá. 

Az esetleírás egy figyelmeztetéssel zárult, mely szerint eleve veszélyes, ha egy nem képzett személy intravénás injekciókat ad be magának, de különösen az, ha olyan anyagokkal teszi ezt, amit nem lenne szabad a vénákba juttatni. Mint például a sperma. (Gizmodo)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.