Két héttel a lavina után még mindig keresnek egy síelőt Norvégiában

baleset
2019 január 17., 22:51
comments 23

A norvég rendőrség csütörtökön közölte, hogy további két síelő holttestét találták meg a hó alatt a keresőcsapatok. Négy embert január elején sodort el egy lavina.

A négy síelő, egy svéd nő és három finn férfi eltűnését január 2-án jelentették. Az 1442 méter magas Blabaerfjellet-csúcs felé tartottak, amikor nyomuk veszett. Az első holttestet szerdán találták meg a keresőcsapatok, csütörtökön pedig további kettőét. A negyedik holttestet továbbra is keresik. A hadsereg és a vöröskereszt huszonegy tagja vesz részt a keresési munkálatokban.

A holttesteket úgynevezett lavinajeladó segítségével sikerült megtalálniuk a keresőcsapatoknak. (MTI/dpa)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.