Silvio Berlusconi jelölteti magát az európai parlamenti választásokon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A májusi európai parlamenti választásokon tenne egy újabb kísérletet Olaszország volt miniszterelnöke, hogy visszatérjen a politikába. A 82 éves Silvio Berlusconi csütörtökön jelentette be a helyhatósági választásokra készülő Szardínia szigetén , hogy „felelősségérzetből” jelölteti magát a májusi európai parlamenti választásokon, mert úgy érti, Európában nem gondolkoznak elég mélységgel a világ dolgairól.

Fotó: Silvia Lore/NurPhoto

A jobbközép Forza Italia elnöke hangsúlyozta, hogy azért lép újra a politikai színtérre, hogy feltartóztassa az Öt Csillag Mozgalmat, ami szerinte tapasztalat és hozzáértés nélküli személyek vezetnek. Szerinte a kormánypárt rosszabb mint az olasz kommunisták voltak 1994-ben. 

A Bloomberg megjegyzi, hogy Berlusconi leginkább arra hajt, hogy Matteo Salvini belügyminiszter mondja fel a koalíciót az Öt Csillaggal, és inkább vele szövetkezzen újra.  

A többszörös volt olasz miniszterelnököt 2013-ban adócsalásért jogerősen elítélték, majd ezért megfosztották parlamenti mandátumától. Tavaly májusban nyerte vissza választó- és politikagyakorlási jogait. A jelenlegi felmérések szerint a Forza Italia 8 százalék körül áll. (Bloomberg/MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.