Silvio Berlusconi jelölteti magát az európai parlamenti választásokon

2019 január 17., csütörtök 15:29
122

A májusi európai parlamenti választásokon tenne egy újabb kísérletet Olaszország volt miniszterelnöke, hogy visszatérjen a politikába. A 82 éves Silvio Berlusconi csütörtökön jelentette be a helyhatósági választásokra készülő Szardínia szigetén , hogy „felelősségérzetből” jelölteti magát a májusi európai parlamenti választásokon, mert úgy érti, Európában nem gondolkoznak elég mélységgel a világ dolgairól.

Fotó: Silvia Lore/NurPhoto

A jobbközép Forza Italia elnöke hangsúlyozta, hogy azért lép újra a politikai színtérre, hogy feltartóztassa az Öt Csillag Mozgalmat, ami szerinte tapasztalat és hozzáértés nélküli személyek vezetnek. Szerinte a kormánypárt rosszabb mint az olasz kommunisták voltak 1994-ben. 

A Bloomberg megjegyzi, hogy Berlusconi leginkább arra hajt, hogy Matteo Salvini belügyminiszter mondja fel a koalíciót az Öt Csillaggal, és inkább vele szövetkezzen újra.  

A többszörös volt olasz miniszterelnököt 2013-ban adócsalásért jogerősen elítélték, majd ezért megfosztották parlamenti mandátumától. Tavaly májusban nyerte vissza választó- és politikagyakorlási jogait. A jelenlegi felmérések szerint a Forza Italia 8 százalék körül áll. (Bloomberg/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt