A csehek kétharmada támogatja az azonos neműek házasságát

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A cseh parlament 200 tagú alsóházának 46 tagja indítványozta tavaly, hogy emeljék törvényi szintre az azonos neműek házasságát. A kormány befogadta javaslatot, a törvényhozás várhatóan a következő hetekben tárgyalja majd a kérdést. Ennek apropójából három cseh közvélemény-kutató, a CVVM, a Median és a PEW egymástól függetlenül készített 3200 fő megkérdezésével reprezentatív felmérést. A pénteken közölt válaszok szerint

a csehek harmada ellenzi, kétharmada viszont támogatja az azonos neműek házasságának engedélyezését.

A MTI beszámolója szerint Csehországban 2006 júliusában vezették be az azonos neműek párkapcsolatának hivatalos rendezésére a bejegyzett partnerséget. Az eltelt 11 év alatt összesen 2647 pár kérte bejegyzését a polgármesteri hivatalokban.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.