A Médiatanács elismeri, hogy lejárató anyagot készített a Híradó Hadházyról, mégsem szankcionál

2019 január 18., péntek 8:35
179

Elutasította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, majd a Médiatanács is azt a kiegyensúlyozottsági kérelemet, ami az M1 december 9-i Híradójának tudósítását kifogásolta. A közel négy perces riportban az Európai Ügyészség melletti tüntetés apropóján inkább Hadházy Ákossal foglalkozott a közmédia, többek közt azt állítva, hogy a volt LMP társelnök egyik legemlékezetesebb politikusi ténykedése az volt, mikor állatorvosként

kiskutyákhoz hasonlította az újszülötteket.

A Médiatanács indoklásában maga sem vitatta, hogy

a Híradó a tüntetés kapcsán jobbára Hadházyval foglalkozott úgy, hogy "mondatainak nem minden részét játszotta be, sőt, a bejátszásokból az sem világos, hogy ki és mit mondott."

Illetve azt, hogy az egyes bejátszások és a Hadházyt érintő témák között összefüggés sem mindig volt. 

Mégis arra jutott a Médiatanács, hogy a "tényszerűség hiánya" és a "pontatlan megfogalmazás" nem sértette meg a kiegyensúlyozottság törvényi kötelezettségét. Szerintük a Híradó riportjában közölt hamis információk miatt Hadházynak perelnie kéne, és helyreigazítást kérnie. Az indoklásban megjegyzik:

a tudósítás úgy volt megvágva és szerkesztve, hogy abból téves következtetéseket is le lehetett vonni. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt