A Médiatanács elismeri, hogy lejárató anyagot készített a Híradó Hadházyról, mégsem szankcionál

Elutasította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, majd a Médiatanács is azt a kiegyensúlyozottsági kérelemet, ami az M1 december 9-i Híradójának tudósítását kifogásolta. A közel négy perces riportban az Európai Ügyészség melletti tüntetés apropóján inkább Hadházy Ákossal foglalkozott a közmédia, többek közt azt állítva, hogy a volt LMP társelnök egyik legemlékezetesebb politikusi ténykedése az volt, mikor állatorvosként

kiskutyákhoz hasonlította az újszülötteket.

A Médiatanács indoklásában maga sem vitatta, hogy

a Híradó a tüntetés kapcsán jobbára Hadházyval foglalkozott úgy, hogy "mondatainak nem minden részét játszotta be, sőt, a bejátszásokból az sem világos, hogy ki és mit mondott."

Illetve azt, hogy az egyes bejátszások és a Hadházyt érintő témák között összefüggés sem mindig volt. 

Mégis arra jutott a Médiatanács, hogy a "tényszerűség hiánya" és a "pontatlan megfogalmazás" nem sértette meg a kiegyensúlyozottság törvényi kötelezettségét. Szerintük a Híradó riportjában közölt hamis információk miatt Hadházynak perelnie kéne, és helyreigazítást kérnie. Az indoklásban megjegyzik:

a tudósítás úgy volt megvágva és szerkesztve, hogy abból téves következtetéseket is le lehetett vonni. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.