A Médiatanács elismeri, hogy lejárató anyagot készített a Híradó Hadházyról, mégsem szankcionál

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Elutasította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, majd a Médiatanács is azt a kiegyensúlyozottsági kérelemet, ami az M1 december 9-i Híradójának tudósítását kifogásolta. A közel négy perces riportban az Európai Ügyészség melletti tüntetés apropóján inkább Hadházy Ákossal foglalkozott a közmédia, többek közt azt állítva, hogy a volt LMP társelnök egyik legemlékezetesebb politikusi ténykedése az volt, mikor állatorvosként

kiskutyákhoz hasonlította az újszülötteket.

A Médiatanács indoklásában maga sem vitatta, hogy

a Híradó a tüntetés kapcsán jobbára Hadházyval foglalkozott úgy, hogy "mondatainak nem minden részét játszotta be, sőt, a bejátszásokból az sem világos, hogy ki és mit mondott."

Illetve azt, hogy az egyes bejátszások és a Hadházyt érintő témák között összefüggés sem mindig volt. 

Mégis arra jutott a Médiatanács, hogy a "tényszerűség hiánya" és a "pontatlan megfogalmazás" nem sértette meg a kiegyensúlyozottság törvényi kötelezettségét. Szerintük a Híradó riportjában közölt hamis információk miatt Hadházynak perelnie kéne, és helyreigazítást kérnie. Az indoklásban megjegyzik:

a tudósítás úgy volt megvágva és szerkesztve, hogy abból téves következtetéseket is le lehetett vonni. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.