Az állami MVM sem vezeti be a 400 órás túlórakeretet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó a hét elején fordult hivatalos levélben a Magyar Villamos Művek Zrt. vezetőjéhez a túlóratörvény ügyében. A párt közleménye szerint péntek délután kaptak választ az MVM vezérigazgatójától, amiben Kóbor György azt írja,

a társaság jelenleg nem tervezi, hogy az évi háromszáz órás felső határon túli rendkívüli munkavégzést rendeljen el.

Azaz egyelőre az állami cég sem szándékozik bevezetni a 400 órás túlórakeretet, amelyet a kormánypártok által megszavazott, de az ellenzék és a szakszervezetek által rabszolgatörvénynek csúfolt túlóratörvény tesz lehetővé a cégeknek, amennyiben megállapodnak egyénileg a munkavállalóikkal.

Az MSZP közölte a teljes levelet:

"Tisztelt Országgyűlési Képviselő Asszony!

A 2019. január 15. napján küldött írásbeli megkeresésére válaszolva a következőkről tájékoztatom:

Az MVM Zrt. az MVM Csoport Csoportszintű Kollektív Szerződése hatálya alá tartozó munkáltató. A Csoportszintű Kollektív Szerződés az adott évben elrendelhető rendkívüli munkavégzés felső határát háromszáz órában határozza meg. Társaságunk jelenleg nem tervezi, hogy az évi háromszáz órás felső határon túli rendkívüli munkavégzést rendeljen el a munkavállalók számára, és nem is tettünk ilyen irányú munkaszervezési lépéseket.

Üdvözlettel,

Kóbor György
Elnök-vezérigazgató"

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.