Az állami MVM sem vezeti be a 400 órás túlórakeretet

gazdaság
2019 január 18., 16:16
comments 67

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó a hét elején fordult hivatalos levélben a Magyar Villamos Művek Zrt. vezetőjéhez a túlóratörvény ügyében. A párt közleménye szerint péntek délután kaptak választ az MVM vezérigazgatójától, amiben Kóbor György azt írja,

a társaság jelenleg nem tervezi, hogy az évi háromszáz órás felső határon túli rendkívüli munkavégzést rendeljen el.

Azaz egyelőre az állami cég sem szándékozik bevezetni a 400 órás túlórakeretet, amelyet a kormánypártok által megszavazott, de az ellenzék és a szakszervezetek által rabszolgatörvénynek csúfolt túlóratörvény tesz lehetővé a cégeknek, amennyiben megállapodnak egyénileg a munkavállalóikkal.

Az MSZP közölte a teljes levelet:

"Tisztelt Országgyűlési Képviselő Asszony!

A 2019. január 15. napján küldött írásbeli megkeresésére válaszolva a következőkről tájékoztatom:

Az MVM Zrt. az MVM Csoport Csoportszintű Kollektív Szerződése hatálya alá tartozó munkáltató. A Csoportszintű Kollektív Szerződés az adott évben elrendelhető rendkívüli munkavégzés felső határát háromszáz órában határozza meg. Társaságunk jelenleg nem tervezi, hogy az évi háromszáz órás felső határon túli rendkívüli munkavégzést rendeljen el a munkavállalók számára, és nem is tettünk ilyen irányú munkaszervezési lépéseket.

Üdvözlettel,

Kóbor György
Elnök-vezérigazgató"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.