Az állami MVM sem vezeti be a 400 órás túlórakeretet

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó a hét elején fordult hivatalos levélben a Magyar Villamos Művek Zrt. vezetőjéhez a túlóratörvény ügyében. A párt közleménye szerint péntek délután kaptak választ az MVM vezérigazgatójától, amiben Kóbor György azt írja,

a társaság jelenleg nem tervezi, hogy az évi háromszáz órás felső határon túli rendkívüli munkavégzést rendeljen el.

Azaz egyelőre az állami cég sem szándékozik bevezetni a 400 órás túlórakeretet, amelyet a kormánypártok által megszavazott, de az ellenzék és a szakszervezetek által rabszolgatörvénynek csúfolt túlóratörvény tesz lehetővé a cégeknek, amennyiben megállapodnak egyénileg a munkavállalóikkal.

Az MSZP közölte a teljes levelet:

"Tisztelt Országgyűlési Képviselő Asszony!

A 2019. január 15. napján küldött írásbeli megkeresésére válaszolva a következőkről tájékoztatom:

Az MVM Zrt. az MVM Csoport Csoportszintű Kollektív Szerződése hatálya alá tartozó munkáltató. A Csoportszintű Kollektív Szerződés az adott évben elrendelhető rendkívüli munkavégzés felső határát háromszáz órában határozza meg. Társaságunk jelenleg nem tervezi, hogy az évi háromszáz órás felső határon túli rendkívüli munkavégzést rendeljen el a munkavállalók számára, és nem is tettünk ilyen irányú munkaszervezési lépéseket.

Üdvözlettel,

Kóbor György
Elnök-vezérigazgató"

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.