Az állami MVM sem vezeti be a 400 órás túlórakeretet

2019 január 18., péntek 16:16
67

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó a hét elején fordult hivatalos levélben a Magyar Villamos Művek Zrt. vezetőjéhez a túlóratörvény ügyében. A párt közleménye szerint péntek délután kaptak választ az MVM vezérigazgatójától, amiben Kóbor György azt írja,

a társaság jelenleg nem tervezi, hogy az évi háromszáz órás felső határon túli rendkívüli munkavégzést rendeljen el.

Azaz egyelőre az állami cég sem szándékozik bevezetni a 400 órás túlórakeretet, amelyet a kormánypártok által megszavazott, de az ellenzék és a szakszervezetek által rabszolgatörvénynek csúfolt túlóratörvény tesz lehetővé a cégeknek, amennyiben megállapodnak egyénileg a munkavállalóikkal.

Az MSZP közölte a teljes levelet:

"Tisztelt Országgyűlési Képviselő Asszony!

A 2019. január 15. napján küldött írásbeli megkeresésére válaszolva a következőkről tájékoztatom:

Az MVM Zrt. az MVM Csoport Csoportszintű Kollektív Szerződése hatálya alá tartozó munkáltató. A Csoportszintű Kollektív Szerződés az adott évben elrendelhető rendkívüli munkavégzés felső határát háromszáz órában határozza meg. Társaságunk jelenleg nem tervezi, hogy az évi háromszáz órás felső határon túli rendkívüli munkavégzést rendeljen el a munkavállalók számára, és nem is tettünk ilyen irányú munkaszervezési lépéseket.

Üdvözlettel,

Kóbor György
Elnök-vezérigazgató"

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt