Az MTVA közleményben magyarázkodik a műsor miatt, amiben arról beszéltek a vendégek, hogyan lehet meggyógyítani a homoszexuálisokat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tiszta vizet a pohárba - címmel adott ki közleményt péntek este a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) azzal a műsorral kapcsolatban, ami az M5 csatornát ment le még szerdán, és amelyben arról beszélgettek a megjelent vendégek,

hogyan lehet meggyógyítani a homoszexuálisokat.

A közlemény:

“Az M5 csatorna Ez itt a kérdés című műsorának készítői a 2019. január 16-ai műsorral kapcsolatban szükségesnek tartják leszögezni, hogy a hisztérikus fogadtatásra talált műsorba meghívták az Amnesty International, a Helsinki Bizottság, valamint a Háttér Társaság képviselőit, hogy elmondják véleményüket, ők azonban nem kívántak élni a lehetőséggel.

A műsorban egy szakemberek részvételével megrendezett nemzetközi konferencián készült összeállítást láthattak a nézők, a témáról pedig egy, az érintettekkel élő kapcsolatot ápoló katolikus pap és egy, a kérdéssel régóta foglalkozó közíró beszélgetett. Az M5 csatorna szerkesztői ezúton határozottan visszautasítják a műsort ért alaptalan támadásokat.”

A Háttér Társaság pénteken szintén kiadott egy közleményt. Ebben azt írják, hogy a műsorban megtévesztő, ártalmas és rosszindulatú állítások hangzottak el a homoszexualitással és az LMBTQI emberekért dolgozó szervezetekkel kapcsolatban. “A homoszexualitás nem betegség, ezért gyógyítani nem lehet és nem is kell” - írták.

Hozzátették, hogy a Háttér Társaság csak az adás napján kapott meghívást a műsorba, miközben a műsor egy három hónappal azelőtti konferenciáról szólt.

“Ha a műsor készítőinek az lett volna a célja, hogy valóban megismerjék Magyarország legnagyobb LMBTQI szervezetének az álláspontját, akkor három hónapjuk lett volna arra, hogy időpontot egyeztessenek. Egyértelmű, hogy az aznapi meghívással csak az volt a céljuk, hogy a Háttér Társaságot lehetőleg olyan színben tüntessék fel, mintha vitaképtelen lenne” - írták.

A Társaság ezért most egy beszélgetést szervez Ez itt a válasz! Pszichológusok az lmbtqi személyek segítéséről címmel, hogy a műsorban elhangzott állításokat szakemberek cáfolják meg. Erre meghívják az MTVA műsorának szereplőit is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.