Mészáros Lőrinc és családja cégei nyerték a legtöbb közbeszerzést tavaly: 265 milliárd forintot

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Átlátszó összesítette a tavaly közzétett közbeszerzéseket, kiderült:

Mészáros Lőrinc és családja tarolt.

A lap hivatalos közzétételekre alapozott számításai szerint

  • a felcsúti csodacsalád nettó 265 milliárd forint értékű tendert nyertek el, 
  • mögöttük Szíjj László érdekeltségei végeztek 259,5 milliárddal,
  • a harmadik helyre pedig kettejük üzlettársa, Varga Károly került, nettó 116.8 milliárd forint értékű elnyert közbeszerzéssel.

Az Átlátszó nem csak azt vizsgálta, hogy mekkora értékben nyertek Mészárosék, hanem, hogy annak mekkora része költségvetési illetve uniós támogatásként érkező forrás. Az eredmény sokkoló:

a Mészárosék által elnyert 265 milliárd forint 93 százaléka Brüsszelből érkezett, uniós támogatásként. 

Az Átlátszó kiemeli: Balássy Gyula reklámcégei többet nyertek mint az Orbánt reptető Garancsi István építőipari cége, a Market. A lap összesítése szerint Balássy két cégeinél nettó 47,5 milliárd forint értékű kormányzati megbízás landolt. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.