Mészáros Lőrinc és családja cégei nyerték a legtöbb közbeszerzést tavaly: 265 milliárd forintot

Az Átlátszó összesítette a tavaly közzétett közbeszerzéseket, kiderült:

Mészáros Lőrinc és családja tarolt.

A lap hivatalos közzétételekre alapozott számításai szerint

  • a felcsúti csodacsalád nettó 265 milliárd forint értékű tendert nyertek el, 
  • mögöttük Szíjj László érdekeltségei végeztek 259,5 milliárddal,
  • a harmadik helyre pedig kettejük üzlettársa, Varga Károly került, nettó 116.8 milliárd forint értékű elnyert közbeszerzéssel.

Az Átlátszó nem csak azt vizsgálta, hogy mekkora értékben nyertek Mészárosék, hanem, hogy annak mekkora része költségvetési illetve uniós támogatásként érkező forrás. Az eredmény sokkoló:

a Mészárosék által elnyert 265 milliárd forint 93 százaléka Brüsszelből érkezett, uniós támogatásként. 

Az Átlátszó kiemeli: Balássy Gyula reklámcégei többet nyertek mint az Orbánt reptető Garancsi István építőipari cége, a Market. A lap összesítése szerint Balássy két cégeinél nettó 47,5 milliárd forint értékű kormányzati megbízás landolt. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.