Mészáros Lőrinc és családja cégei nyerték a legtöbb közbeszerzést tavaly: 265 milliárd forintot

Az Átlátszó összesítette a tavaly közzétett közbeszerzéseket, kiderült:

Mészáros Lőrinc és családja tarolt.

A lap hivatalos közzétételekre alapozott számításai szerint

  • a felcsúti csodacsalád nettó 265 milliárd forint értékű tendert nyertek el, 
  • mögöttük Szíjj László érdekeltségei végeztek 259,5 milliárddal,
  • a harmadik helyre pedig kettejük üzlettársa, Varga Károly került, nettó 116.8 milliárd forint értékű elnyert közbeszerzéssel.

Az Átlátszó nem csak azt vizsgálta, hogy mekkora értékben nyertek Mészárosék, hanem, hogy annak mekkora része költségvetési illetve uniós támogatásként érkező forrás. Az eredmény sokkoló:

a Mészárosék által elnyert 265 milliárd forint 93 százaléka Brüsszelből érkezett, uniós támogatásként. 

Az Átlátszó kiemeli: Balássy Gyula reklámcégei többet nyertek mint az Orbánt reptető Garancsi István építőipari cége, a Market. A lap összesítése szerint Balássy két cégeinél nettó 47,5 milliárd forint értékű kormányzati megbízás landolt. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.