Összeütközött két orosz Szu-34-es vadászbombázó

Pénteken gyakorlórepülés közben összeütközött a levegőben két orosz Szu-34-es vadászbombázó, az egyik szerencsésen le tudott szállni egy légi támaszponton, de a másik a tengerbe zuhant, miután a pilótái katapultáltak – jelentették orosz hírügynökségek.

Két orosz Sz-34-es vadászbombázó egy 2018. szeptember 13-i hadgyakorlaton.Fotó: Ilija Pitalev/Szputnyik

A baleset a Japán-tenger felett történt, 35 kilométerre a parttól. A gépek fegyverzet nélkül hajtottak végre gyakorlórepülést.

Az Interfax hírügynökség szerint az egyik gép hajtóműve az ütközés után felmondta a szolgálatot, de a pilóta szerencsésen le tudott szállni vele egy légi támaszponton. A másik gép a Tatár-szorosba zuhant. Azonnal megindult a mentőakció, és egyes hírek szerint az egyik pilótát már megtalálták, de a viharos tenger nehezíti a kimentését.

A Szu-34-es vadászbombázóknak két pilótájuk van. A gép légi, földi és tengeri célpontok megsemmisítésére alkalmas.

Eddig két baleset történt ilyen típusú harci gépekkel.

  1. 2015-ben egy voronyezsi repülőtéren leszálláskor egy Szu-34-es túlszaladt a leszállópályán, majd felborult.
  2. 2018. júliusban egy ugyanilyen gép közel 500 méterrel ment túl a leszállópályán.

Mindkét esetben a fékezőernyőket működtető rendszer mondta fel a szolgálatot. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.