Több százan állnak a Corvin mozi előtt, az aluljáróig ér a sor

KULTÚRA
2019 január 18., 10:07
comments 288
  • Ezer forintért lehet elvinni a Corvinból a huszonéves moziszékeket, már nyitáskor óriási tömeg alakult ki.

Az volt a tervem, hogy bezsákolok 5 moziszéket, lefotózom a Corvin felújításra váró nagytermét, aztán jövök dolgozni, de nem lett belőle semmi:

délelőtt tízkor, az akció meghirdetett kezdési időpontjában már a Nagykörútig, pontosabban az aluljáró éppen lezárt bejáratáig ért a derekánál 8-10 ember széles sor. 

A mozit ugyanis hétfőtől felújítják, kicserélve többet között a régi moziszékeket, vagyis inkább foteleket is. Amiket eredetileg kidobtak volna, majd kitalálták, hogy inkább kiárusítják őket, jelképes áron, darabonként egy ezresért.

Naiv voltam, azt hittem, pár fanatikust és egy-két használtbútorost fog érdekelni a dolog. Nem tévedhettem volna nagyobbat. 

Bánatomban megkérdeztem egy sorban álló fickót, hogy miért ugrott a lehetőségre.

"Egy ezresért egy moziülést?! Hülye vagy?!" 

- kérdezett vissza.

Sajnos igaza volt!

Bár volt, aki például spéci teherbiciklivel érkezett és állt sorba, most még senki sem viheti el zsöllyéjét, mert ma még lesznek vetítések. A Budapest Filmtől azt is megtudtuk, hogy a nagy érdeklődés miatt fejenként 15 székben maximálták a megvásárolható ülések számát.

(Az akció hivatalosan 10-től 12-ig tart, de nem valószínű, hogy a sor ennyi idő alatt elfogyna.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.