A HVG szerint fogy Farkas Flórián körül a levegő

2019 január 19., szombat 6:51
305

A hvg.hu írt arról részletesen, hogy lassan, de fokozatosan közelít a bukás felé Farkas Flórián. Az évtizedeken át legmeghatározóbb és számos kétes ügyben felbukkanó roma politikus a lap információi szerint maximum az EP-választásokig úszhatja meg a számonkérést. 

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Az utóbbi időben alaposan megnyirbálták Farkas jogköreit, és ugyan még mindig parlamenti képviselő, illetve még mindig bejár a Hold utcai irodájába, amihez akkor jutott, amikor Orbán Viktor romaügyi biztosnak nevezte ki, de állítólag közben vészesen elfogyott körülötte a levegő. 

A csalással is meggyanúsított Farkas nemrég még egy új szervezetet hozott létre, a Roma Integrációért Országos Szervezet éléről azonban tavaly decemberben távozott. A hvg.hu szerint ennek köze lehet ahhoz, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) újra napirendjére tűzte a Híd a munka világába program vizsgálatát, konkrét lépéseket sürgetve a magyar hatóságoktól.

Mint a lap megtudta, az OLAF-tól nemrég két ajánlás is érkezett a Legfőbb Ügyészséghez, és az egyik kifejezetten a Farkashoz köthető foglalkoztatási szövetkezet ügyeivel volt kapcsolatos. Információik szerint ugyan nem történt itthon érdemi előrelépés az ügy felgöngyölítésében, és annak ellenére sincs még gyanúsítottja a magyar ügyészségnek, hogy a számlák és szerződések nagy részét Farkas írta alá. Ugyanakkor a lap úgy tudja, hogy sokáig már nem lehet fenntartani ezt a helyzetet, és az egyelőre mentelmi jogával védett Farkast előbb-utóbb muszáj lesz kihallgatnia a hatóságoknak. Ez azonban vélhetően csak az európai parlamenti választások után történik majd meg. 

Ezen kívül zajlik egy évekre visszamenő nyomozás a Lungo Drom kétes ügyei miatt is, ebben folyamatosan történnek a kihallgatások, és ebben az ügyben is várható, hogy beidézik Farkas Flóriánt a hatóságok. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt