Bencsik András leribancozta Nagy Blankát a Facebookon, majd nem sokkal később törölték a posztot

Tbg
2019 január 19., szombat 18:04
616

A Demokrata főszerkesztője, a kormány médiagondolkodóinak egyik meghatározó, szenior figurája kénytelen volt visszavonni egy posztot a Facebookon. Frissítés, 22:13 - A posztot nem Bencsik András vonta vissza, hanem a Facebook maga tiltotta le.

Az ATV írta meg, hogy Bencsik András nyilvános posztban üzent Nagy Blankának, méghozzá így:

„Ellenzéki képviselőnők nyílt levelet írtak annak a 18 éves lánynak, aki egy kecskeméti tüntetésen elmondott beszédével országos hírre tett szert. Jó ötlet, én is írtam egy nyílt levelet:

Kedves Blanka!

Ami beszéde utolsó mondatait illeti, engedje meg, hogy közöljem, aki úgy beszél, mint egy útszéli ribanc, az ne csodálkozzon azon, ha mások úgy beszélnek vele, mint egy útszéli ribanccal.”

Bencsik arra a nyílt levélre reagált, amelyben ellenzéki képviselő nők kiálltak az össztűz alá vont kiskunfélegyházi lányra, aki néhány mondattal kibillentette egyensúlyából az évi több tízmilliárd forintból működő kormányzati médiagépezet kommunikátorait.

Bencsik később eltüntette a posztot, de Facebook-oldalán más hozzászóláshoz írott kommentekben folytatódik a vita a poszt hollétéről.

A posztot nem Bencsik András vonta vissza, mint azt korábban állítottuk, hanem a Facebook törölte, mivel "közösségi alapelveibe" ütközik. Ez onnan derült ki, hogy a Demokrata - Bencsik András lapja - megírta. A lap szerző nélküli cikkében így fogalmaz a letiltással kapcsolatban:

„Talán már nem meglepő, ám továbbra is dühítő módon a Facebook cenzorai úgy érezték, hogy amit szabad egy szitkozódó lánykának, annak a töredékét sem szabad egy hetilap főszerkesztőjének, ezért Bencsik Andrást a következő üzenet várta e-mail fiókjában:

Forrás: Demokrata.hu

Önök szerint van olyan határ, amit a politikai közbeszéd nem léphet át? Ha van, vajon hol húzhatjuk meg?”

A 18 éves Nagy Blankát Bayer Zsolt bunkó prolizta le, akinek a lány több alkalommal - legutóbb a szombati budapesti tüntetésen - válaszolt is. Mint mondta, azért támadja ilyen hévvel a személyét, mert a hatalom fél a fiataloktól.

Bencsik egyébként legutóbb épp azzal keltett feltűnést, hogy az ellenzéki körökben elterjedt O1G mozaikszó jelentését próbálta átértelmezni az Echo tv-s műsorában:

„mondjuk ki hangosan, a fekete mágiát változtassuk fehérré, hogy Orbán Viktor egy géniusz, az O1G ezt is jelenti, és én azt javaslom, hogy ezzel zárjuk, hogy maradjon meg minden nézőben, hogy van úgy, hogy a rossz cselekedet is egy jó választ vált ki”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt