170 áldozata lehet két hajótörésnek a Földközi-tengeren

2019 január 20., vasárnap 5:44
102

Két, migránsokat szállító hajó is hajótörést szenvedhetett az elmúlt napokban. Az olasz hatóságok jelentése szerint Líbia partjainál 117 fővel a fedélzetén süllyedt el egy bárka. A spanyol és a marokkói hatóságok is kutatnak egy eltűnt hajó után. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint legalább 170-en vesztették életüket a két szerencsétlenségben.

2018-ban összesen több mint 2200-an vesztek a tengerbe az Afrikából Európába tartó átkelésük során.

Az UNHCR főbiztosa, Filippo Grandi szerint "nem húnyhatunk szemet afelett, hogy hányan vesztik életüket Európa kapujában. Minden erőfeszítéssel azon kell lennünk, hogy megmentsük a tengeren bajba jutottakat".

A BBC értesülései szerint az első hajó, 53 utassal a fedélzetén, a Földközi-tenger nyugati végében, a Spanyolország és Marokkó közti Alborán-tengeren tűnt el. A marokkói hatóságoknak csak egy utast sikerült kimentenik, miután már 24 órát töltött a tengeren hánykolódva. A másik, Líbiából induló hajó szombaton kellhetett útra. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt