170 áldozata lehet két hajótörésnek a Földközi-tengeren

Két, migránsokat szállító hajó is hajótörést szenvedhetett az elmúlt napokban. Az olasz hatóságok jelentése szerint Líbia partjainál 117 fővel a fedélzetén süllyedt el egy bárka. A spanyol és a marokkói hatóságok is kutatnak egy eltűnt hajó után. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint legalább 170-en vesztették életüket a két szerencsétlenségben.

2018-ban összesen több mint 2200-an vesztek a tengerbe az Afrikából Európába tartó átkelésük során.

Az UNHCR főbiztosa, Filippo Grandi szerint "nem húnyhatunk szemet afelett, hogy hányan vesztik életüket Európa kapujában. Minden erőfeszítéssel azon kell lennünk, hogy megmentsük a tengeren bajba jutottakat".

A BBC értesülései szerint az első hajó, 53 utassal a fedélzetén, a Földközi-tenger nyugati végében, a Spanyolország és Marokkó közti Alborán-tengeren tűnt el. A marokkói hatóságoknak csak egy utast sikerült kimentenik, miután már 24 órát töltött a tengeren hánykolódva. A másik, Líbiából induló hajó szombaton kellhetett útra. (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.