Trump-rajongó katolikus legények egy bennszülött amerikainak ordítozták, hogy építsünk falat

Még iskolájuk is elítélte azokat a kentucky-i diákokat, akik abortuszellenes tüntetésükről leválva egy más ügyben tiltakozó őslakos amerikait kezdtek heccelni. Nathan Phillips, a vietnami veterán őslakos és társai a Bennszülöttek menete nevű demonstráción vettek részt, de ez nem zavarta meg fehér, európai eredetű zaklatóit abban, hogy ikonjuk, Donald Trump jelszavát harsogva a mindenféle színesbőrűeket távol tartó fal felépítését követeljék hangosan.

A történtekről készült videó akkora felháborodást keltett, hogy a diákoktól még saját iskolájuk, a Covingtoni Katolikus Középiskola, illetve egyházmegyéjük is elhatárolódott. "Legőszintébben elnézést kérünk Mr. Phillipstől. Ez a fajta viselkedés szembe megy egyházunk tanításaival az emberi méltóságról és a másik ember iránti tiszteletről" - írták, egyben ígéretet tettek az eset kivizsgálására és a felelősök megbüntetésére.

"Hallottam, ahogy azt skandálják, hogy építsünk falat. Ezek őslakos földek, ezeken nem szabadna falaknak épülniük" - mondta Phillips. "Bárcsak ez a fiatal tömeg ezt a sok energiát tényleg arra fordítaná, hogy újra naggyá tegyék az országot" - mondta, utalva Trump másik jelszavára, a MAGA-ra (Tegyük újra naggyá Amerikát).

Phillips amúgy gyakorlott tüntető, ő volt az egyik vezéralakja a Standing Rock tiltakozásoknak, mellyel egy indián földeken át vezető olajvezeték építését akadályozták Észak-Dakotában. (Via The Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.