Bíróság elé állt adócsalás vádjával Cristiano Ronaldo

külföld
2019 január 22., 08:18
comments 97

Kedd délelőtt jelent meg egy madridi bíróság előtt Cristiano Ronaldo. A Juventus portugál szupersztárjának adócsalási ügye miatt kellett bíróságra mennie, és az előzetes elemzések szerint akár 18,8 millió eurós büntetésre is számíthat. 

Cristiano Ronaldo a bíróság előtt
photo_camera Fotó: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP

Ronaldo korábban kérte, hogy ne kelljen megjelennie a bíróság előtt, és elég legyen videón bejelentkeznie vagy pedig autójával érkezhessen az épület parkolójába, elkerülve a sajtóérdeklődést, de a bíróság ehhez nem járult hozzá.

link Forrás

A labdarúgó várhatóan bűnösnek fogja vallani magát, és megállapodást köt a bírósággal, amiért 23 hónapnyi börtönre ítélhetik majd. A két évnél rövidebb börtönbüntetésre ítélteknek Spanyolországban általában nem kell börtönbe vonulniuk, így várhatóan ez lesz az ő esetében is a döntés. 

Az ötszörös aranylabdás Ronaldo, aki hosszú éveken át volt a Real Madrid játékosa, az ügyészség szerint 2011 és 2014 között nem fizetett Spanyolországban adót azután a bevételei után, melyeket a képmása értékesítéséből szerzett. Az ügyészség szerint 14,8 millió euróval rövidíthette meg így a spanyol államot. 

photo_camera Fotó: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP

Ronaldo ügyvédjei végig tagadták, hogy szándékos törvénysértésről volt szó, és szerintük a spanyol törvények nem vonatkoztak ezekre a bevételekre. Elvileg a hatóságok és Ronaldo jogászai tavaly nyáron megállapodásra jutottak, de erre a spanyol adóhatóságnak is rá kell bólintania. Ezt fogják kedden a bíróság elé tárni. A bíró várhatóan napokon belül fog ítéletet hirdetni. 

Ronaldo nem az egyetlen világklasszis játékos, akinek meggyűlt a baja a spanyol adófizetéssel: Xabi Alonso szintén kedden fog bíróság elé állni, Messit pedig már korábban egy hasonló ügyben elítélték. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.