Bíróság elé állt adócsalás vádjával Cristiano Ronaldo

2019 január 22., kedd 8:18
98

Kedd délelőtt jelent meg egy madridi bíróság előtt Cristiano Ronaldo. A Juventus portugál szupersztárjának adócsalási ügye miatt kellett bíróságra mennie, és az előzetes elemzések szerint akár 18,8 millió eurós büntetésre is számíthat. 

Fotó: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP

Ronaldo korábban kérte, hogy ne kelljen megjelennie a bíróság előtt, és elég legyen videón bejelentkeznie vagy pedig autójával érkezhessen az épület parkolójába, elkerülve a sajtóérdeklődést, de a bíróság ehhez nem járult hozzá.

A labdarúgó várhatóan bűnösnek fogja vallani magát, és megállapodást köt a bírósággal, amiért 23 hónapnyi börtönre ítélhetik majd. A két évnél rövidebb börtönbüntetésre ítélteknek Spanyolországban általában nem kell börtönbe vonulniuk, így várhatóan ez lesz az ő esetében is a döntés. 

Az ötszörös aranylabdás Ronaldo, aki hosszú éveken át volt a Real Madrid játékosa, az ügyészség szerint 2011 és 2014 között nem fizetett Spanyolországban adót azután a bevételei után, melyeket a képmása értékesítéséből szerzett. Az ügyészség szerint 14,8 millió euróval rövidíthette meg így a spanyol államot. 

Fotó: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP

Ronaldo ügyvédjei végig tagadták, hogy szándékos törvénysértésről volt szó, és szerintük a spanyol törvények nem vonatkoztak ezekre a bevételekre. Elvileg a hatóságok és Ronaldo jogászai tavaly nyáron megállapodásra jutottak, de erre a spanyol adóhatóságnak is rá kell bólintania. Ezt fogják kedden a bíróság elé tárni. A bíró várhatóan napokon belül fog ítéletet hirdetni. 

Ronaldo nem az egyetlen világklasszis játékos, akinek meggyűlt a baja a spanyol adófizetéssel: Xabi Alonso szintén kedden fog bíróság elé állni, Messit pedig már korábban egy hasonló ügyben elítélték. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt