Bíróság elé állt adócsalás vádjával Cristiano Ronaldo

Kedd délelőtt jelent meg egy madridi bíróság előtt Cristiano Ronaldo. A Juventus portugál szupersztárjának adócsalási ügye miatt kellett bíróságra mennie, és az előzetes elemzések szerint akár 18,8 millió eurós büntetésre is számíthat. 

Fotó: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP

Ronaldo korábban kérte, hogy ne kelljen megjelennie a bíróság előtt, és elég legyen videón bejelentkeznie vagy pedig autójával érkezhessen az épület parkolójába, elkerülve a sajtóérdeklődést, de a bíróság ehhez nem járult hozzá.

A labdarúgó várhatóan bűnösnek fogja vallani magát, és megállapodást köt a bírósággal, amiért 23 hónapnyi börtönre ítélhetik majd. A két évnél rövidebb börtönbüntetésre ítélteknek Spanyolországban általában nem kell börtönbe vonulniuk, így várhatóan ez lesz az ő esetében is a döntés. 

Az ötszörös aranylabdás Ronaldo, aki hosszú éveken át volt a Real Madrid játékosa, az ügyészség szerint 2011 és 2014 között nem fizetett Spanyolországban adót azután a bevételei után, melyeket a képmása értékesítéséből szerzett. Az ügyészség szerint 14,8 millió euróval rövidíthette meg így a spanyol államot. 

Fotó: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP

Ronaldo ügyvédjei végig tagadták, hogy szándékos törvénysértésről volt szó, és szerintük a spanyol törvények nem vonatkoztak ezekre a bevételekre. Elvileg a hatóságok és Ronaldo jogászai tavaly nyáron megállapodásra jutottak, de erre a spanyol adóhatóságnak is rá kell bólintania. Ezt fogják kedden a bíróság elé tárni. A bíró várhatóan napokon belül fog ítéletet hirdetni. 

Ronaldo nem az egyetlen világklasszis játékos, akinek meggyűlt a baja a spanyol adófizetéssel: Xabi Alonso szintén kedden fog bíróság elé állni, Messit pedig már korábban egy hasonló ügyben elítélték. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.