Donald Trump egyre gyorsuló ütemben termeli a hazugságokat

külföld
2019 január 22., 11:43
comments 63

Donald Trump elnöksége első két évében 8158 alkalommal tett a valósággal kevés egyezést mutató állításokat - nevezzük ezeket akár hazugságnak, csúsztatásnak, félrevezető állításnak. Az elnök hazugságait beiktatása napjától rendszerező Washington Post összesítése alapján Trump elnöksége első száz napjában - ameddig eredetileg tervezték a hazugságai összesítését - összesen 492-szer hazudott. 2019-ben már az első három hétben sikerült ennél is többet hazudnia, a 2018-as félidős választások kampányhajrájában, októberben pedig összesen több mint 1200 félrevezető, hamis, hazug állítást tett.

A statisztikák alapján a 8158 elnöki hazugság döntő többsége, több mint 6000 hamis állítás 2018-ban hangzott el, vagyis elnöksége második évében Trump napi átlag 16,5 hazugságot mondott.

A Post összesítése alapján Trump leggyakrabban a bevándorlás témakörében hazudik, 2019 első három hetében csak ebben a témában 300 hazug állítást tett, összesen pedig már 1433 hazugságnál tart csak ebben a témában. Trump elnöksége második évének utolsó napján, a múlt szombaton is 12-szer hazudott, méltón ünnepelve az évfordulót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.