Ifj. Lomniczi Zoltán és a Pesti Srácok főszerkesztője megfejtették, pontosan kik is fenyegetik a sajtószabadságot

POLITIKA
2019 január 22., 11:00
comments 253

„Nagyon érdekes döntést hozott - vagy hát számunkra, hogy úgy mondjam, sokak számára evidens döntést hozott a Központi Nyomozó Főügyészség” 

- így kommentálta Huth Gergely a Hír TV hétfő esti adásában azt, hogy az ügyészség szerint az ellenzéki képviselőkkel szemben jogos volt az erőszak az MTVA székházban, sőt, ellenük indul nyomozás közérdekű üzem megzavarása miatt. 

link Forrás

A műsor vendége a téma és a Századvég szakértője, Lomniczi Zoltán volt, akit Huth Gergely a beszélgetés elején vicceskedve emlékeztetett arra, hogy neki köszönhetően az egész ország a saját szemével láthatta, hogyan gyártják szóról szóra a propagandát a közmédiában. Majd rátértek a napi témára. Lomniczi szerint a többség azért eddig is úgy gondolta, hogy rendzavarást nem a biztonsági őrök, hanem az ellenzéki képviselők követtek el, fel is idézte a Századvég felmérését, mely szerint a megkérdezettek 60 százaléka csak a képviselők bohóckodásának tartotta az eseménysorozatot. 

Lomniczi és Huth szerint az Echo TV és a Hír TV szerkesztőségét is „megfenyegették” a tüntetők, ellenzéki képviselők pedig megpróbáltak bohózatot csinálni a műsorkészítésből. Ráadásul megtámadták az Echo TV stábjának kameráját is, csak ezekről nem számol be a balliberális média. A riporter és vendége végül arra a konklúzióra jutottak, hogy 

a sajtószabadságot nem a magyar kormány, hanem az ellenzék és a tüntetők fenyegetik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.