Valószínűleg ez a leghosszabb, megszakítás nélkül lesétálható útvonal a bolygón

A nagyszerű Brilliant Maps oldalára került fel egy térkép, ami minden valószínűség szerint a leghosszabb megszakítás nélkül gyalog, de egy irányba, azaz nem összevissza kanyargó útvonalat mutatja a bolygónkon. 

A feltételezések szerint nincs hosszabb egy huzamban gyalog megtehető útvonal, mint ami az oroszországi Magadan városát összeköti a dél-afrikai Fokvárossal. Ez az út 22387 kilométer a Google Maps szerint, és az algoritmus becslése szerint 4492 óra alatt le is sétálható. 

Ha egy viszonylag tartható napi nyolc órás sétával számolunk, akkor ez 562 napos túrát jelent. Igaz, érdemes azt is beleszámítani a túrába, hogy az út során 117 ezer méternyit kéne felfelé menni és szintén 117 ezer méternyit ereszkedni.

Továbbá a leghosszabb, de egyenes úthoz érinteni kéne Szíriát és Dél-Szudánt is, ami nem feltétlen a legjobb választás mostanában egy túrázáshoz.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.