Valószínűleg ez a leghosszabb, megszakítás nélkül lesétálható útvonal a bolygón

2019 január 22., kedd 8:27
253

A nagyszerű Brilliant Maps oldalára került fel egy térkép, ami minden valószínűség szerint a leghosszabb megszakítás nélkül gyalog, de egy irányba, azaz nem összevissza kanyargó útvonalat mutatja a bolygónkon. 

A feltételezések szerint nincs hosszabb egy huzamban gyalog megtehető útvonal, mint ami az oroszországi Magadan városát összeköti a dél-afrikai Fokvárossal. Ez az út 22387 kilométer a Google Maps szerint, és az algoritmus becslése szerint 4492 óra alatt le is sétálható. 

Ha egy viszonylag tartható napi nyolc órás sétával számolunk, akkor ez 562 napos túrát jelent. Igaz, érdemes azt is beleszámítani a túrába, hogy az út során 117 ezer méternyit kéne felfelé menni és szintén 117 ezer méternyit ereszkedni.

Továbbá a leghosszabb, de egyenes úthoz érinteni kéne Szíriát és Dél-Szudánt is, ami nem feltétlen a legjobb választás mostanában egy túrázáshoz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt