A Fővárosi Közgyűlés napirendre se vette a túlóratörvény-ellenes javaslatot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több önkormányzathoz hasonlóan a fővárosi közgyűlés ellenzéki képviselői is határozatban akarták megtiltani az önkormányzat tulajdonában levő cégeknek a túlóratörvény előírásainak alkalmazását. Elbuktak, a közgyűlés végül napirendre se vette a javaslatot. Tarlós István azzal utasította el a felvetést, hogy a jogászai tájékoztatása szerint a Közgyűlésnek nincs joga utasítani a város saját tulajdonában levő cégeket.

Tarlós fel is olvasta szakvéleményüket, ebből kiderült, hogy a jogászok magából a túlóratörvényből vezették le, hogy a munkáltatóknak törvény adta joguk megállapodást kötni a hároméves időkeretben elszámolható évi 400 óra túlmunkáról - vagyis abból a törvényből, melynek az alkalmazását meg akarta tiltani az ellenzék. (Via HVG)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.