A Századvég 1,44 milliárdból kutathatja az idősek társadalmi szerepét és az EU-s problémákat

2019 január 23., szerda 13:55
271

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Századvég Politikai Iskola Alapítvány közösen, 1,44 milliárd forintért végez a kormánynak közvélemény-kutatást az idősek társadalombeli szerepével, és az EU-s problémákkal kapcsolatban – írja az Átlátszó.

G. Fodor Gábor, a Századvég kuratóriumának elnöke

Az EU-s közbeszerzési értesítő szerint a tendert az Innovációs és Technológiai Minisztérium írta ki, a tárgya szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási és tanulmánykészítési feladatok elvégzése kiegészítő szolgáltatás keretében, EU-s állampolgárokat és magyarországi időseket érintő kutatásokban.

Időskutatás

Több, de maximum 12 témában Magyarország 55 évnél idősebb lakosságából 2000 el emberrel töltetnek ki 15 perces kérdőívet, továbbá 90 perces fókuszcsoportos interjúkat készítenek 12 darab 8 fős csoportban (4 budapesti, 8 vidéki). A kutatás indoklása:

„az előrejelzések alapján 2060-ra Magyarország népességének harmada lehet 65 év felett, amely demográfiai folyamat komoly kihívások elé állítja a politikai vezetést.”

EU-s problémák

Az EU28+ kutatásban a 28 tagállamban, illetve Ukrajnában és a Nyugat-Balkán országaiban (Szerbia, Montenegro, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Koszovó, Albánia) végeztetnek közvélemény-kutatásokat a Századvég-konzorciummal, mert az Európai Unió területére és Magyarországra továbbra is kiemelkedő számban érkeznek az Európai Unión kívüli országokból érkező menekültek, amely jelenség ismerete és folyamatos nyomon követése elengedhetetlen a Kormány döntéshozatalához.” (Átlátszó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt