A Századvég 1,44 milliárdból kutathatja az idősek társadalmi szerepét és az EU-s problémákat

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Századvég Politikai Iskola Alapítvány közösen, 1,44 milliárd forintért végez a kormánynak közvélemény-kutatást az idősek társadalombeli szerepével, és az EU-s problémákkal kapcsolatban – írja az Átlátszó.

G. Fodor Gábor, a Századvég kuratóriumának elnöke

Az EU-s közbeszerzési értesítő szerint a tendert az Innovációs és Technológiai Minisztérium írta ki, a tárgya szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási és tanulmánykészítési feladatok elvégzése kiegészítő szolgáltatás keretében, EU-s állampolgárokat és magyarországi időseket érintő kutatásokban.

Időskutatás

Több, de maximum 12 témában Magyarország 55 évnél idősebb lakosságából 2000 el emberrel töltetnek ki 15 perces kérdőívet, továbbá 90 perces fókuszcsoportos interjúkat készítenek 12 darab 8 fős csoportban (4 budapesti, 8 vidéki). A kutatás indoklása:

„az előrejelzések alapján 2060-ra Magyarország népességének harmada lehet 65 év felett, amely demográfiai folyamat komoly kihívások elé állítja a politikai vezetést.”

EU-s problémák

Az EU28+ kutatásban a 28 tagállamban, illetve Ukrajnában és a Nyugat-Balkán országaiban (Szerbia, Montenegro, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Koszovó, Albánia) végeztetnek közvélemény-kutatásokat a Századvég-konzorciummal, mert az Európai Unió területére és Magyarországra továbbra is kiemelkedő számban érkeznek az Európai Unión kívüli országokból érkező menekültek, amely jelenség ismerete és folyamatos nyomon követése elengedhetetlen a Kormány döntéshozatalához.” (Átlátszó)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.