Egy év alatt több mint 6000-rel több magyar kapott munkát Ausztriában

külföld
2019 január 23., 07:44
comments 80

2018. december végén hivatalosan 94 458 magyar állampolgár dolgozott Ausztriában az ottani társadalombiztosítási szövetség (Hauptverband) adatai szerint – írja a Privátbankár.

A lap szerint ez 4304 fővel több, mint novemberben, és 6136 fővel több, mint egy évvel korábban, de nem rekord, mert augusztusban 97 133 fő volt, viszont lehet, hogy januárban új csúcs jön.

Egy munkás kendert vág a gyulai közfoglalkoztatási programban termelt, ipari felhasználásra szánt kender betakarításán Gyula határában 2016. szeptember 21-én.
photo_camera Egy munkás kendert vág a gyulai közfoglalkoztatási programban termelt, ipari felhasználásra szánt kender betakarításán Gyula határában 2016. szeptember 21-én. Illusztráció: Rosta Tibor/MTI

A jelentős havi növekedésben benne van a szokásos szezonális ingadozás, nyáron és télen mindig megnő az alkalmazottak száma, és az osztrákoknál évi két idegenforgalmi szezon is van. A Privátbankár azt írja, egy év alatt is, egy hónap alatt is a magyarok száma nőtt legjobban a statisztikában említett országok között.

Az osztrák munkaerő-piac egyébként folyamatos növekedést mutat. (Privátbankár)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.