Egy év alatt több mint 6000-rel több magyar kapott munkát Ausztriában

2018. december végén hivatalosan 94 458 magyar állampolgár dolgozott Ausztriában az ottani társadalombiztosítási szövetség (Hauptverband) adatai szerint – írja a Privátbankár.

A lap szerint ez 4304 fővel több, mint novemberben, és 6136 fővel több, mint egy évvel korábban, de nem rekord, mert augusztusban 97 133 fő volt, viszont lehet, hogy januárban új csúcs jön.

Egy munkás kendert vág a gyulai közfoglalkoztatási programban termelt, ipari felhasználásra szánt kender betakarításán Gyula határában 2016. szeptember 21-én.Illusztráció: Rosta Tibor/MTI

A jelentős havi növekedésben benne van a szokásos szezonális ingadozás, nyáron és télen mindig megnő az alkalmazottak száma, és az osztrákoknál évi két idegenforgalmi szezon is van. A Privátbankár azt írja, egy év alatt is, egy hónap alatt is a magyarok száma nőtt legjobban a statisztikában említett országok között.

Az osztrák munkaerő-piac egyébként folyamatos növekedést mutat. (Privátbankár)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.