Egy év alatt több mint 6000-rel több magyar kapott munkát Ausztriában

2019 január 23., szerda 7:44
80

2018. december végén hivatalosan 94 458 magyar állampolgár dolgozott Ausztriában az ottani társadalombiztosítási szövetség (Hauptverband) adatai szerint – írja a Privátbankár.

A lap szerint ez 4304 fővel több, mint novemberben, és 6136 fővel több, mint egy évvel korábban, de nem rekord, mert augusztusban 97 133 fő volt, viszont lehet, hogy januárban új csúcs jön.

Egy munkás kendert vág a gyulai közfoglalkoztatási programban termelt, ipari felhasználásra szánt kender betakarításán Gyula határában 2016. szeptember 21-én. Illusztráció: Rosta Tibor/MTI

A jelentős havi növekedésben benne van a szokásos szezonális ingadozás, nyáron és télen mindig megnő az alkalmazottak száma, és az osztrákoknál évi két idegenforgalmi szezon is van. A Privátbankár azt írja, egy év alatt is, egy hónap alatt is a magyarok száma nőtt legjobban a statisztikában említett országok között.

Az osztrák munkaerő-piac egyébként folyamatos növekedést mutat. (Privátbankár)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt