Elfogták az ápolót, aki teherbe ejtett egy évek óta öntudatlanul fekvő beteget

2019 január 23., szerda 16:51
351

Az arizonai rendőrség letartóztatott egy ápolót, aki abban az otthonban dolgozott, ahol teherbe esett egy 10 éve kómában fekvő nő. A gyanúsított a 36 éves Nathan Sutherland, akit szexuális bántalmazással és kiszolgáltatott felnőttel szembeni visszaéléssel vádolnak.

A 29 éves páciens kisgyerek kora óta él a Hacienda Healthcare klinikán, vegetatív állapotban van, beszélni nem tud, gyakorlatilag mozogni sem, de hangokra néha reagál. Az ápolói azt sem tudták, hogy terhes, egészen közvetlenül a szülés előttig. December 29-én adott életet gyermekének, a fiú most már az anyja családjánál van.

Hacienda Healthcare Fotó: Google Maps

A szülés után a rendőrség nyomozást indított, és DNS-mintát vettek a férfi alkalmazottaktól. Az ápolóotthon igazgatója azóta lemondott, miután a New York Times azt is megírta, hogy nem tartották tiszteletben a gondozottak magánéletét, például a fürdetésekkor. Azóta új, szigorúbb szabályokat vezettek be az otthonban, a férfi munkatársak például azóta minden esetben csak egy munkatársnőjük társaságában léphetnek be a nő páciensek szobájába. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt