Elfogták az ápolót, aki teherbe ejtett egy évek óta öntudatlanul fekvő beteget

Az arizonai rendőrség letartóztatott egy ápolót, aki abban az otthonban dolgozott, ahol teherbe esett egy 10 éve kómában fekvő nő. A gyanúsított a 36 éves Nathan Sutherland, akit szexuális bántalmazással és kiszolgáltatott felnőttel szembeni visszaéléssel vádolnak.

A 29 éves páciens kisgyerek kora óta él a Hacienda Healthcare klinikán, vegetatív állapotban van, beszélni nem tud, gyakorlatilag mozogni sem, de hangokra néha reagál. Az ápolói azt sem tudták, hogy terhes, egészen közvetlenül a szülés előttig. December 29-én adott életet gyermekének, a fiú most már az anyja családjánál van.

Hacienda HealthcareFotó: Google Maps

A szülés után a rendőrség nyomozást indított, és DNS-mintát vettek a férfi alkalmazottaktól. Az ápolóotthon igazgatója azóta lemondott, miután a New York Times azt is megírta, hogy nem tartották tiszteletben a gondozottak magánéletét, például a fürdetésekkor. Azóta új, szigorúbb szabályokat vezettek be az otthonban, a férfi munkatársak például azóta minden esetben csak egy munkatársnőjük társaságában léphetnek be a nő páciensek szobájába. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.