Elfogták az ápolót, aki teherbe ejtett egy évek óta öntudatlanul fekvő beteget

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az arizonai rendőrség letartóztatott egy ápolót, aki abban az otthonban dolgozott, ahol teherbe esett egy 10 éve kómában fekvő nő. A gyanúsított a 36 éves Nathan Sutherland, akit szexuális bántalmazással és kiszolgáltatott felnőttel szembeni visszaéléssel vádolnak.

A 29 éves páciens kisgyerek kora óta él a Hacienda Healthcare klinikán, vegetatív állapotban van, beszélni nem tud, gyakorlatilag mozogni sem, de hangokra néha reagál. Az ápolói azt sem tudták, hogy terhes, egészen közvetlenül a szülés előttig. December 29-én adott életet gyermekének, a fiú most már az anyja családjánál van.

Hacienda HealthcareFotó: Google Maps

A szülés után a rendőrség nyomozást indított, és DNS-mintát vettek a férfi alkalmazottaktól. Az ápolóotthon igazgatója azóta lemondott, miután a New York Times azt is megírta, hogy nem tartották tiszteletben a gondozottak magánéletét, például a fürdetésekkor. Azóta új, szigorúbb szabályokat vezettek be az otthonban, a férfi munkatársak például azóta minden esetben csak egy munkatársnőjük társaságában léphetnek be a nő páciensek szobájába. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.