Elrabolták az Esterházy Alapítvány kezelőjének 88 éves édesanyját

bűnügy
2019 január 23., 05:17
comments 35
Stefan Ottrubay, az Esterházy Alapítvány kezelője Anna Netrebko operaénekes társaságában.
photo_camera Stefan Ottrubay, az Esterházy Alapítvány kezelője Anna Netrebko operaénekes társaságában. Fotó: NEUMAYR/APA-PictureDesk

Emberrablás volt kedden délután az ausztriai Kismartonban. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint két, feltehetően külföldi, fekete limuzin fékezett le egy, az ápolója kíséretében sétáló idős asszony mellett. Egy nő és két férfi ugrott ki belőlük. Félrelökték az ápolót, a 88 éves asszonyt pedig betuszkolták az egyik autóba, majd nagy sebességgel elhajtottak.

Az osztrák sajtó értesülései szerint az áldozat Ottrubay István (Stefan Ottrubay), az Esterházy Alapítvány kezelőjének édesanyja.

A kismartoni Esterházy kastély
photo_camera A kismartoni Esterházy kastély. Fotó: Bernhaut/DPA/AFP

Helmut Marban, a rendőrség szóvivője szerint nagyszabású hajtóvadászat indult az emberrablók után. Herbert Kickl belügyminiszter ugyanakkor azt mondta, még nem biztos, hogy "klasszikus értelemben vett emberrablás" történt, bár azt nem fejtette ki, hogy mire gondol. (Via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.