Románia és Szlovénia is megelőzte Magyarországot az innovatív országok rangsorában

Akárcsak tavaly, idén is Dél-Korea vezeti a leginnovatívabb országok listáját, bár Németország majdnem utolérte. Őket kissé lemaradva követi Finnország, Svájc, Izrael, Szingapúr, Svédország és a top10-be idén visszatérő USA.

Top 10Fotó: Bloomberg

A Bloomberg több tényező és rengeteg adat elemzésével rakja össze a rangsort, amelyben külön pontozza a szabadalmakat, a kutatók koncentrációját, a technológiai cégek sűrűségét, a produktivitást, a hozzáadott értéket és a kutatás-fejlesztésre költött pénzeket.

Amikor a Bloomberg elkezdte összeállítani ezeket a listákat, 2012-2013-ban még a 26. volt Magyarország. A 2016-os 30. hely után jött egy kisebb ugrás, egészen a 27. helyre. Ekkor a magyar kormány büszke és hosszú és angol nyelvű elemzésben ecsetelte, mekkorát megy a magyar gazdaság.

Idén visszaestünk 5 helyet, és ezzel az újonc Szlovénia és a tavaly óta 6 helyet javító Románia is megelőzött minket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.