Rengeteg rovar és egérfészek volt a disznótetemek között a vágóhídon

élelmiszer
2019 január 23., 08:09
comments 120

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei egy Békés megyei sertésvágóhíd ellenőrzésekor nagy mennyiségű rovartetemet, élő egeret és egérfészket is találtak. Ezt a szokásos horrorisztikus videójukban mutatták be:

link Forrás

A súlyos higiéniai hiányosságokkal működő élelmiszer-előállítónál az állati melléktermék égetését lejárt ideiglenes működési engedéllyel végezték, az árukiadó mennyezetét penész borította, a kézmosó nem működött, a tiszta ládák tárolására szolgáló helyiségben rengeteg rovar- és rágcsálótetemet találtak, de az egyik hűtőkamrában élő egér, egy sertésfejeket tároló ládában pedig egérfészek is volt.

Az élelmiszer-biztonsági problémák miatt a Nébih azonnal felfüggesztette a vágóhíd működését, és 8,1 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen terméket vont ki a forgalomból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.