Tárgyal a tálibokkal az amerikai kormány

Zalmay Khalilzad, az amerikai kormány afpak-különmegbízottja.Fotó: MASSOUD HOSSAINI/AFP

Valóban tárgyal a tálibok képviselőivel Zalmay Khalilzad, az USA afganisztáni és pakisztáni ügyekkel foglalkozó különmegbízottja, ismerték el az amerikai közszolgálati rádiónak (NPR) meg nem nevezett amerikai külügyi források. A tálibok szóvivője, Zabiulláh Mudzsáhid hétfőn jelentette be, hogy Katarban tárgyalnak Khalilzaddal az afganisztáni háború lezárásáról.

Az USA korábban soha nem erősítette meg hivatalosan, ha a tálibokkal közvetlenül tárgyaltak. Most viszont elismerték, hogy Khalilzad két napon át tárgyalt velük Dohában.

Khalilzad a hétvégén Pakisztánban tárgyalt, várhatóan Indiát és Kínát is felkeresi majd. Pakisztán a tálibok legfőbb támogatója, India viszont a tálibellenes koalíciót támogatja. Kína India riválisaként, Pakisztán támogatójaként érintett az ügyben.

Az amerikaiak azon dolgoznak, hogy a tálibok együttműködjenek az afgán kormánnyal. Ez most elég sürgős lett, mert Donald Trump tavaly decemberben bejelentette, hogy hétezer katonát kivon az ott szolgáló 14 ezerből. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.