Azért van abban valami megkapó, amikor egy fideszes polgári fórumon egy fekete csuklyás alak azt hörgi az arcodba, hogy ne fenyegetőzz

Tbg
politika
2019 január 24., 09:56
comments 382

Mint tudósításunkból kiderült, a Momentum Mozgalom aktivistái mellett a Szabadfogás illetve a Kötöttfogás című műsorok állandó szereplője, a Magyar Hang publicistája, Gulyás Balázs is tiltakozott László Tamás fideszes országgyűlési képviselő XV. kerületi fórumán, ahol Bayer Zsolt kormányzati főpublicista vendégeskedett.

Amikor Bayer arról beszélt, hogy Európa lelkét kell nekik megmutatni, Gulyás felállt, és számon kérte Bayer politikai relativizmusát (egykor a Népszabadság újságírója volt) és kijelentette: „Maga nem keresztény, nem jobboldali, nem konzervatív!” Végül arról érdeklődött, miért pocskondiáz egy gimnazista lányt.

Gulyást a szervezők azonnal kikísérték, az előtérben azonban utolérte Bede Zsolt, a Vadhajtasok.hu vezetője és egy fekete csuklyát viselő társa. (Bede Zsoltról itt írtunk részletesen, ő az, aki a kormány ellen tüntetőket veréssel fenyegeti.) Szándékuk feltehetően az volt, hogy úgy tűnjön, az ellenzéki politikai aktivisták és Gulyás is fenyegetőleg léptek fel. Erről azonban szó sem volt, verbális tiltakozás volt mindkét akció.

Mindez láthatóan nem zökkentette ki a Fidesz „civiljeit”, a fekete csuklyás, arcát eltakarni igyekvő férfi fenyegetően kérdezi Gulyást, hogy miért „fenyegetik az embereket”. Gulyás végig élőben közvetítette az eseményeket, a lényeget itt emeltük ki:

link Forrás

Itt pedig a szöveges leirat (az arcát félig eltakaró férfit Hörgősként nevezzük most jobb híján):

Hörgős: - Azért, mert fenyegettek embereket, embereket fenyegettek!
Gulyás: - Én nem fenyegettem...
Hörgős: -  Nem, a faszomat nem!
Bede: - A barátaid mondták, hogy elvágják a torkomat?
Gulyás: - Ki mondta? Milyen barátaim?
Bede: - Az olasz barátaid, szombaton nekem estek.
Gulyás Bedének: - Miért remeg a kezed?
Bede: - Mert ideges vagyok miattatok! Vissza kell fognom magam... Mit fenyegetőztök?
Gulyás: - Ki kit?
Bede: - Ti!
Gulyás: - Ki az a mi?
Bede: - A szombati tüntetésen is ott voltál, láttalak... Tüntetéseken fenyegettek...
Gulyás: - Kit?
Bede: - Minket!
Hörgős: - A te, meg a te fajtád?
Gulyás: - Milyen fajtám?
Bede: - A sajtószabadságért tüntettek, és minket fenyegettek. El fog fogyni az emberek türelme, baj lesz...
Gulyás: - Én is így gondolom....
Bede: - De nem a ti oldalatok felől, hanem a miénk... Idióták vagytok...

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.