Befejezi a termelést az 1950-es évek óta működő, kávéfőzőket és lámpákat gyártó Szarvasi-gyár

Az 1950-es évek óta működő Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. bejelentette a termelés befejezését, így több száz embert bocsátott el – közölte a cég a Klubrádióval.

66 év után befejezi termelését a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt, miután a cég súlyos pénzügyi gondokkal szembesült, részben azért, mert a lámpagyártás piaci környezete megváltozott, és egy 1,5 milliárd forintos beruházás sem tudta már megmenteni a céget.

A teljes létszám-leépítéssel több mint 400 embernek mondtak fel, eddig közel hatvan embert tudtak elhelyezni partner vállalatainknál, de további tárgyalások vannak folyamatban.

Szarvasi SzV-612/3 kávéfőzőFotó: NorbiTube/Youtube

A Szarvasi márkájú kávéfőzőket és az Ikeának is lámpákat gyártó cég január 18-án, pénteken jelentette be a dolgozóinak a termelés befejezését. Azt írták: a vezetőség továbbra is minden erejével azon dolgozik, hogy fennmaradjon a nagy múltú Szarvasi név, folytatódjon a hagyományos termékek gyártása és munkahelyet biztosítson az elbocsájtott dolgozók egy részének. (Klubrádió)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.