Havazás, hófúvás, ónos eső

időjárás
2019 január 24., 04:57
comments 120

Jó reggelt kívánok, Csongrád és Békés megyék határ menti járásaiban ónos eső, Hajdú-Bihar északi, BAZ keleti, Szabolcs-Szatmár-Bereg nyugati járásaiban pedig hófúvás miatt van érvényben riasztás. Ónos eső miatt Hajdú-Biharban, hófúvás miatt Békésben és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is figyelmeztetést adtak ki, havazásra Baranyától Szabolcs-Szatmár-Beregig a határmenti megyékben, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyében adtak ki figyelmeztetést.

Időjárásunkat csütörtökön is ugyanaz a mediterrán ciklon alakítja majd, mint szerdán, vagyis ismét csapadékzóna érkezik majd, ebből a meteorológia megfogalmazásában "vegyes halmazállapotú" csapadék hullik majd. A havazás kora este indulhat újra.

Ma enyhébb lesz az idő, mint szerdán volt, az ország déli részén már délelőtt fagypontig melegedhet a levegő. Délutánra már országszerte olvadni fog, Budapesten akár 4 fokot is mérhetnek. Estére fagypont köré hül a levegő, és az éjszaka se lesz mínusz 5 foknál hidegebb. Pénteken havazás, szombatra virradó éjszakára dermesztő fagyok jöhetnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.