Havazás, hófúvás, ónos eső

Jó reggelt kívánok, Csongrád és Békés megyék határ menti járásaiban ónos eső, Hajdú-Bihar északi, BAZ keleti, Szabolcs-Szatmár-Bereg nyugati járásaiban pedig hófúvás miatt van érvényben riasztás. Ónos eső miatt Hajdú-Biharban, hófúvás miatt Békésben és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is figyelmeztetést adtak ki, havazásra Baranyától Szabolcs-Szatmár-Beregig a határmenti megyékben, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyében adtak ki figyelmeztetést.

Időjárásunkat csütörtökön is ugyanaz a mediterrán ciklon alakítja majd, mint szerdán, vagyis ismét csapadékzóna érkezik majd, ebből a meteorológia megfogalmazásában "vegyes halmazállapotú" csapadék hullik majd. A havazás kora este indulhat újra.

Ma enyhébb lesz az idő, mint szerdán volt, az ország déli részén már délelőtt fagypontig melegedhet a levegő. Délutánra már országszerte olvadni fog, Budapesten akár 4 fokot is mérhetnek. Estére fagypont köré hül a levegő, és az éjszaka se lesz mínusz 5 foknál hidegebb. Pénteken havazás, szombatra virradó éjszakára dermesztő fagyok jöhetnek.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.