Két újabb budapesti klinikán rendeltek el látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt

Egészségügy
2019 január 24., 10:49
comments 14

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el Budapesten a II. számú belgyógyászati klinikán, részlegeset a II. számú gyermekgyógyászati klinikán, közölte a Semmelweis Egyetem csütörtökön saját weboldalán. Az egyetem nyolc klinikáján van már részleges vagy teljes látogatási tilalom az influenzajárvány miatt.

Torzsa Péter, a családorvosi tanszék docense szerint a látogatási tilalom a páciensek védelmét szolgálja, mert a krónikus betegségben szenvedők, különösen a gyermekek és idősek immunrendszere gyengébb, így az influenzának is súlyosabb következményei lehetnek. Könnyebben alakulnak ki szövődmények, és alapbetegségük tünetei is súlyosbodhatnak.

Torzsa szerint az influenzások négy-öt napon át tartó magas lázra, erős fejfájásra és izomfájdalmakra számíthatnak, a gyógyulás és a szövődmények elkerülése érdekében fontos a pihenés, az ágynyugalom. A tünetek rosszabbodása, három napon túl tartó láz, mellkasi fájdalom, nehézlégzés, vérnyomáscsökkenés, véres köpet esetén pedig orvosi segítséget kell kérni.

Az egyetemi docens felhívta a figyelmet arra is, ha valaki két-három héttel a gyógyulás után is levertnek, fáradtnak, gyengének érzi magát, mindenképpen forduljon orvoshoz, mert egyéb krónikus megbetegedés - például vérszegénység, pajzsmirigy betegség, cukorbetegség, depresszió - is állhat a tünetek hátterében. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.