Pintér körlevélben utasította a belügyi intézmények vezetőit, hogy mit tegyenek az esetleg felbukkanó ellenzéki képviselőkkel

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Index birtokába került a levél, amit Pintér Sándor belügyminiszter küldött szét a tárca alá tartozó intézményeknek arról, mi a teendőjük, ha ellenzéki képviselők törvény adta jogukkal élve be akarnának lépni az épületükbe.

Pintér szerint ugyanis "az elmúlt időszak eseményei alapján feltételezhető", hogy ilyesmi előforduljon.

A belügyminiszter értelmezésében a beosztottjainak csak a megbízatásuk ellátásában kell támogatniuk a képviselőket. Ebbe nem tartozik bele az, amit ő "a gyülekezési jognak a hatályos szabályozástól eltérő gyakorlatának" nevez, bármit is jelentsen ez.

Pintér szerint a képviselők csak munkaidőben léphetnek be a belügyi intézményekbe. Pintér rendelkezett arról is, hogy ha a képviselők petíciót akarnának átnyújtani, azt az ügyfélszolgálat vagy a panasziroda vezetője vegye át. Ha pedig rendbontásra kerülne sor, a belügyeseknek azonnal riadóztatniuk kell a közbiztonsági főigazgatót, hogy az haladéktalanul mozgósíthassa a rendőrséget.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.