Újabb hétmilliárd forintot nyert el várbéli rekonstrukcióra a West Hungária Bau

2019 január 24., csütörtök 8:02
123
A királyi pénzügyminisztérium épülete, egyelőre még a visszaépített tornyok nélkül. Fotó: botost/444.hu

Kihirdették, ki nyerte a Pénzügyminisztérium várbéli épületének folyamatban levő visszatornyosítására kiírt közbeszerzés győztesét. A beruházás második ütemét az elsőhöz hasonlóan a West Hungária Bau valósíthatja meg. A döntés annyiban nem meglepő, hogy rajtuk kívül más nem is pályázott a feladatra.

A hirdetmény szerint a WHB újabb nettó hétmilliárd forintot kap a feladatra. A munkákba alvállalkozóként bevonják a műemlék-rekonstrukciókat végző Belvárosi Építő Kft.-t, továbbá a Laki Üvegművészet Kft.-t, a Decolux Világítástechnikai Kft.-t, a restaurátori munkára a Consall Team Kft.-t, a Herling Kft.-t, az Ancien Bt.-t, az Artárium Stúdió Kft.-t és Páhi Attilát.

A beruházás első ütemére tavaly szeptemberben nettó 9,8 milliárd forint értékben szerződtek a WHB-val, vagyis az anakronisztikus épület újjáépítése és visszatornyosítása eddig már nettó 16,8 milliárd forintunkba kerül. (Via Napi.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt