Újabb hétmilliárd forintot nyert el várbéli rekonstrukcióra a West Hungária Bau

A királyi pénzügyminisztérium épülete, egyelőre még a visszaépített tornyok nélkül.Fotó: botost/444.hu

Kihirdették, ki nyerte a Pénzügyminisztérium várbéli épületének folyamatban levő visszatornyosítására kiírt közbeszerzés győztesét. A beruházás második ütemét az elsőhöz hasonlóan a West Hungária Bau valósíthatja meg. A döntés annyiban nem meglepő, hogy rajtuk kívül más nem is pályázott a feladatra.

A hirdetmény szerint a WHB újabb nettó hétmilliárd forintot kap a feladatra. A munkákba alvállalkozóként bevonják a műemlék-rekonstrukciókat végző Belvárosi Építő Kft.-t, továbbá a Laki Üvegművészet Kft.-t, a Decolux Világítástechnikai Kft.-t, a restaurátori munkára a Consall Team Kft.-t, a Herling Kft.-t, az Ancien Bt.-t, az Artárium Stúdió Kft.-t és Páhi Attilát.

A beruházás első ütemére tavaly szeptemberben nettó 9,8 milliárd forint értékben szerződtek a WHB-val, vagyis az anakronisztikus épület újjáépítése és visszatornyosítása eddig már nettó 16,8 milliárd forintunkba kerül. (Via Napi.hu)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.