Zacher Gábor utódja szerint is az összeomlás határán volt a Honvédkórház sürgősségi osztálya

POLITIKA
2019 január 24., 05:44
comments 83

"2018. szeptember 1-én egy működésképtelen SBC-t vettem át" - írta búcsúlevelében kollégáinak Burány Béla, a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának (SBC) hamarosan távozó, osztályvezető-helyettessé visszalépő megbízott vezetője, Burány Béla. Burány ezzel visszamenőleg hitelesítette az SBC éléről tavaly augusztusban lemondott elődje, Zacher Gábor állításait az osztály teljes széthullásáról, írja a levelét megszerző HVG.

"[A]z orvos-létszám a gyógyítási feladatok ellátásához minimálisan szükséges szint felét sem érte el [...] a szakdolgozói oldal is messze elmaradt az elégséges szinttől, mennyiségében és minőségében egyaránt" - írta most búcsúlevelében Burány, aki levelében azt is felsorolta, hogy hiány volt betegmegfigyelő monitorokból, vérgáz-készülékből, vérnyomásmérőből, EKG-ból, lélegeztető gépből, de még hőmérőből is.

Mindez egybevág azzal, amivel Zacher is indokolta a lemondását, amit akkor a HM próbált úgy beállítani, mintha csak egy sértett, megbízatása meghosszabbítására amúgy is esélytelen vezető vagdalkozásainak próbált beállítani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.