Zacher Gábor utódja szerint is az összeomlás határán volt a Honvédkórház sürgősségi osztálya

"2018. szeptember 1-én egy működésképtelen SBC-t vettem át" - írta búcsúlevelében kollégáinak Burány Béla, a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának (SBC) hamarosan távozó, osztályvezető-helyettessé visszalépő megbízott vezetője, Burány Béla. Burány ezzel visszamenőleg hitelesítette az SBC éléről tavaly augusztusban lemondott elődje, Zacher Gábor állításait az osztály teljes széthullásáról, írja a levelét megszerző HVG.

"[A]z orvos-létszám a gyógyítási feladatok ellátásához minimálisan szükséges szint felét sem érte el [...] a szakdolgozói oldal is messze elmaradt az elégséges szinttől, mennyiségében és minőségében egyaránt" - írta most búcsúlevelében Burány, aki levelében azt is felsorolta, hogy hiány volt betegmegfigyelő monitorokból, vérgáz-készülékből, vérnyomásmérőből, EKG-ból, lélegeztető gépből, de még hőmérőből is.

Mindez egybevág azzal, amivel Zacher is indokolta a lemondását, amit akkor a HM próbált úgy beállítani, mintha csak egy sértett, megbízatása meghosszabbítására amúgy is esélytelen vezető vagdalkozásainak próbált beállítani.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.