Nagyon közel lehetnek a bányászok a kútba esett spanyol kisfiúhoz, de újabb akadályba ütköztek

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Még mindig tart a fúrólyukba esett spanyol kisfiú kimentése, de nem messze a céltól olyan kemény volt a föld, hogy nem tudták átfúrni, így mikrorobbantást végeztek - írja az El País, ahol percről percre közvetítik az eseményeket. 

„Légy erős, Julen! Totalan veled van" - olvasható a feliraton a baleset helyszínének közelében.Fotó: JORGE GUERRERO/AFP

A kétéves Julen még január 13-án esett egy 107 méteres fúrólyukba, amikor családjával sétált Málaga dombos vidékén. A mentőakció vasárnap délután vette kezdetét. Az akkor leeresztett kamera felvételein, mintegy 78 méteres mélységben a tűzoltók a nedves homokba ragadva azonosítottak egy cukros zacskót és egy műanyagpoharat is, amit a kisfiú szorongatott, mielőtt a mélybe zuhant. A mentőcsapatok az omlásveszély miatt a csupán 25 cm átmérőjű lyukkal párhuzamos járatot fúrtak, de csak nagyon lassan haladtak előre. A most fúrt járatba bányászokat eresztettek le, akik vízszintes irányban közelítettek ahhoz a ponthoz, ahol a gyereket sejtették. A mentés során a talaj keménysége miatt többször robbantásokat kellett végezni. Amikor már csak pár méterre voltak a céltól, kénytelenek voltak félbeszakítani a munkát, hogy újabb mikrorobbantással kerüljenek közelebb.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.