Rose McGowan korábbi ügyvédei védik Harvey Weinsteint

külföld
2019 január 25., 16:42

Pénteken hivatalosan is jóváhagyták, hogy előző, nagymenőnek tartott ügyvédje, Benjamin Brafman távozása után Jose Baez, Ronald Sullivan és Pamela Robillard Mackey lássa el a producer jogi védelmét - írja a Vulture

photo_camera Fotó: TIMOTHY A. CLARY/AFP

Baez és Sullivan korábban Rose McGowent képviselték egy kábítószerbirtoklási ügyben, azt a színésznőt, aki azt állítja, Weinstein kétszer is megerőszakolta, és aki szerint a kokaint, melynek birtoklásával tavaly júniusban vádolták, a producer rejtette el nála. McGowan Virginiában állt bíróság elé, miután kis mennyiségű kokaint találtak a pénztárcájában, amit a repülőn felejtett. Bár ártatlannak vallja magát, egyezséget kötött és pénzbírságot kapott csak. 

Weinstein ellen - annak ellenére, hogy több mint száz nő vádolta meg szexuális zaklatással, illetve erőszakkal - eredetileg hat vádpont volt, az egyiket - Lucia Evans ügyét - tavaly októberben ejtették. Mielőtt a bíró zöld utat adott volna az új ügyvédeknek, megkérdezte Weinsteint, hogy megbeszélte-e régi és új ügyvédeivel, hogy fennállhat az összeférhetetlenség McGowan ügye miatt, illetve hogy tisztában van-e vele, hogy a színésznő azt gondolja, ő csempészte hozzá a drogot. Weinsten minden kérdésre igennel válaszolt. James Burke bíró arra is felhívta a figyelmét, hogy abban a nem kizárható esetben, ha McGowant tanúként hallgatják meg a tárgyalás során, az problémákat okozhat majd. Erre is igennel felelt. 

Weinstein ellen két nő -  Mimi Haleyi és egy mindeddig meg nem nevezett személy - ügyében, öt vádpontban emeltek vádat. „Ez abszolút összeférhetetlen, de tudtam, hogy a színfalak mögött gyanús dolgok történnek” - mondta McGowan a Daily Beastnek azután, hogy az új ügyvédek neveit bejelentették. Weinstein ügyét május hatodikán, New York-ban kezdik tárgyalni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.