Rose McGowan korábbi ügyvédei védik Harvey Weinsteint

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Pénteken hivatalosan is jóváhagyták, hogy előző, nagymenőnek tartott ügyvédje, Benjamin Brafman távozása után Jose Baez, Ronald Sullivan és Pamela Robillard Mackey lássa el a producer jogi védelmét - írja a Vulture

Fotó: TIMOTHY A. CLARY/AFP

Baez és Sullivan korábban Rose McGowent képviselték egy kábítószerbirtoklási ügyben, azt a színésznőt, aki azt állítja, Weinstein kétszer is megerőszakolta, és aki szerint a kokaint, melynek birtoklásával tavaly júniusban vádolták, a producer rejtette el nála. McGowan Virginiában állt bíróság elé, miután kis mennyiségű kokaint találtak a pénztárcájában, amit a repülőn felejtett. Bár ártatlannak vallja magát, egyezséget kötött és pénzbírságot kapott csak. 

Weinstein ellen - annak ellenére, hogy több mint száz nő vádolta meg szexuális zaklatással, illetve erőszakkal - eredetileg hat vádpont volt, az egyiket - Lucia Evans ügyét - tavaly októberben ejtették. Mielőtt a bíró zöld utat adott volna az új ügyvédeknek, megkérdezte Weinsteint, hogy megbeszélte-e régi és új ügyvédeivel, hogy fennállhat az összeférhetetlenség McGowan ügye miatt, illetve hogy tisztában van-e vele, hogy a színésznő azt gondolja, ő csempészte hozzá a drogot. Weinsten minden kérdésre igennel válaszolt. James Burke bíró arra is felhívta a figyelmét, hogy abban a nem kizárható esetben, ha McGowant tanúként hallgatják meg a tárgyalás során, az problémákat okozhat majd. Erre is igennel felelt. 

Weinstein ellen két nő -  Mimi Haleyi és egy mindeddig meg nem nevezett személy - ügyében, öt vádpontban emeltek vádat. „Ez abszolút összeférhetetlen, de tudtam, hogy a színfalak mögött gyanús dolgok történnek” - mondta McGowan a Daily Beastnek azután, hogy az új ügyvédek neveit bejelentették. Weinstein ügyét május hatodikán, New York-ban kezdik tárgyalni.