Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere a vagyona 0,0906 százalékát adományozza el

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Jeff Bezos, az Amazon alapítója és CEO-ja, a világ leggazdagabb embere 2014. szeptember 28-án.Fotó: Manjunath Kiran/AFP

Az 55 éves Jeff Bezos, az Amazon alapítója és CEO-ja, a világ leggazdagabb embere a nyilvános adatok szerint nagyon kis részét fordítja jótékonyságra a 160 milliárd dolláros vagyonának.

Ugyan Bezos és a felesége, akitől épp válik, nemrég bejelentette, hogy 2 milliárd dollárt ad egy új jótékonysági kezdeményezésre, a korábbi adományozásuk csapk 145 millió dollárt volt, vagyis a vagyonuk 0,0906 százaléka. Ez olyan, mintha 100 ezer dollárból 90,06 dollárt adnának ki.

Összehasonlításul: Bill és Melinda Gates 96 milliárdból 36-ot jótékonykodik el, ami 37 százalék, Warren Buffett 83 milliárból 30-at (36 százalék), Michael Bloomberg 46-ból 6-ot (13 százalék), Mark Zuckerberg és Priscilla Chan 54-ből 2-t (4 százalék), de még Donald Trump is eljótékonykodott 102 milliót a 3 milliárdjából (3 százalék).

Hát nem is úgy lesz valaki a világ leggazdagabb embere, ha elszórja a pénzt! (New York Post)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.