Egy amerikai egyetemi tanár levélben kérte diákjait, hogy lehetőleg angolul beszéljenek a közösségi terekben

külföld
2019 január 28., 08:38
comments 604
A Duke University Észak-Karolinában.
photo_camera A Duke University Észak-Karolinában. Fotó: Nathan Rupert / Flickr CC BY NC-ND 2.0

Elmozdították pozíciójából a Duke Egyetem orvosi fakultásának egyik programigazgatóját. Megan Neely a biostatisztikai Master-képzés igazgatója volt. Azért mozdították el, mert a héten nagy felháborodást váltott ki a közösségi médiában egy, a hallgatóinak írt levele.

link Forrás

Neely emailjében arra kérte a programban részt vevő diákokat, hogy az iskola közösségi tereiben lehetőség szerint angolul beszéljenek. "Kérem, kérem, kérem, angolul" - írta levelében, amire az adta az apropót, hogy a program két oktatója is panaszkodott rá, hogy a diákjai kínaiul üvöltöznek egymással. Mint írta, kollégái szerint a diákok "nagyon hangosan" beszéltek egymással kínaiul. Állítása szerint ez a két kollégája fényképeket kért a kurzus hallgatóiról, hogy azonosíthassák a hangoskodókat, hogy emlékezzenek rájuk, ha gyakornoki állásra jelenkeznének. "Csalódottak voltak, hogy ezek a diákok nem használják ki lehetőségeiket angol tudásuk tökéletesítésére. Emellett udvariatlanok is voltak, mert olyan nyelven beszélgettek, amit rajtuk kívül nem mindenki értett a helyiségben" - írta.

Mondanom se kell, hogy Neelyt azonnal rasszizmussal vádolták meg a Twitteren és a kínai közösségi médiában. A felfokozott helyzetre jellemző, hogy ugyan három, kínai diákja is jelentkezett a BBC-nél, hogy védelmébe vegye Neelyt, egyikük se vállalta a nevét. Attól tartanak, hogy az USA-ban tanuló többi kínai diák hazafiatlannak tartaná őket ezért. Szerintük Neely egyáltalán nem rasszista, minden diákjával nagyon segítőkész. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.