Kedvezményes áron kapott lakást a budai Várban Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg

POLITIKA
2019 január 28., 06:21
comments 269

Miközben piaci áron akár havi 890 ezer forintot is elkérnek a Várban, az Országház utcában egy 133 négyzetméteres lakásért, Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, Lázár János vadásztársa kedvezményesen, mindössze havi 71 ezer forintért bérelhet ugyanitt egy 117 négyzetméteres önkormányzati lakást egy felújított műemléképületben, derítette ki a 24.hu.

Mint írják, ennyi pénzért piaci alapon egyetlen lakást sem kínálnak bérlésre, nemhogy a Várban, hanem az I. kerület egészében sem. Ennyiért kutakodásaik alapján nem a Várban, hanem a XV. kerületben, Budapest határában lehetne bérelni egy 15-20 négyzetméteres, egyszobás lakást.

Mihály főherceg neve nem szerepel a kaputelefonon, de a 24.hu megkeresésére elismerte, hogy a bérleti szerződés az ő nevére szól. 2015 óta lakik a várnegyedben, az ingatlant lakásként használja, ez a lakcíme is. Arra nem válaszolt, hogy hogyan nyerte el a kedvezményes lakásbérlet lehetőségét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.