Kónya Imre az 01G-generációról: Mindkét oldalon vannak túlzó megjegyzések, mindegyiket elfogadhatatlannak tartom

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Szomorú a mai magyar közélet (...), de minden oldalon vannak túlzó jelszavak, megjegyzések. Elfogadhatatlannak tartom. Mindkét oldalon vannak, hangsúlyozom.” mondta Kónya Imre hétfő este az EchoTV műsorában. Emlékeztetett: a rendszerváltáskor az eltérő értékrenddel bíró felek le tudtak ülni egymással.

Kónyát annak apropóján hívták meg, hogy megtartotta alakuló ülését „A 30 éve szabadon” elnevezésű emlékévet irányító húsztagú bizottság. A volt MDF-es belügyminiszter hangsúlyozta, hogy 

a bizottság szeretné aktuálpolitika-mentes programokkal megtölteni a kétéves emlékévet, dehogy ez mennyire sikerül majd, az ellenzéken is múlik. 

Hozzátette: itt az idő, hogy művészi igényű játékfilm, vagy több részes tévéfilm sorozat készüljön Antall Józsefről. 

A kormányhatározat szerint az emlékbizottság 

  • elnöke Kövér László, 
  • társelnöke Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

A bizottság tagjai többek közt Schmidt Mária, Kónya Imre, Lezsák Sándor, Balog Zoltán volt miniszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Valamint Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.