Kónya Imre az 01G-generációról: Mindkét oldalon vannak túlzó megjegyzések, mindegyiket elfogadhatatlannak tartom

POLITIKA
2019 január 28., 19:33
comments 471

„Szomorú a mai magyar közélet (...), de minden oldalon vannak túlzó jelszavak, megjegyzések. Elfogadhatatlannak tartom. Mindkét oldalon vannak, hangsúlyozom.” mondta Kónya Imre hétfő este az EchoTV műsorában. Emlékeztetett: a rendszerváltáskor az eltérő értékrenddel bíró felek le tudtak ülni egymással.

link Forrás

Kónyát annak apropóján hívták meg, hogy megtartotta alakuló ülését „A 30 éve szabadon” elnevezésű emlékévet irányító húsztagú bizottság. A volt MDF-es belügyminiszter hangsúlyozta, hogy 

a bizottság szeretné aktuálpolitika-mentes programokkal megtölteni a kétéves emlékévet, dehogy ez mennyire sikerül majd, az ellenzéken is múlik. 

link Forrás

Hozzátette: itt az idő, hogy művészi igényű játékfilm, vagy több részes tévéfilm sorozat készüljön Antall Józsefről. 

link Forrás

A kormányhatározat szerint az emlékbizottság 

  • elnöke Kövér László, 
  • társelnöke Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

A bizottság tagjai többek közt Schmidt Mária, Kónya Imre, Lezsák Sándor, Balog Zoltán volt miniszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Valamint Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.