Ónoseső-riadó van, óvatosan az utakon

időjárás
2019 január 28., 05:04
comments 101

Jó reggelt kívánok, az ország legészaknyugatibb járásaiban, Komárom-Esztergom, Nógrád és Fejér megyék egészében, Veszprém megye keleti felében, Heves északi, BAZ déli járásaiban, illetve Pest megye legdélkeletibb csücskét leszámítva az egész megyében ónos eső miatt riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Fejérben, Komárom keleti részén és Pest megyében másodfokú a riasztás.

A radarkép alapján az esőfelhők éppen kúsznak be a riasztási terület fölé. Ez egy, az Északi-tenger felett örvénylő ciklon mentén kialakult peremciklon felhőzete, ez nagy nedvességtartalmú légtömeget szállít a Kárpát-medence fölé. Ergo, sokfelé várható csapadék, Keleten főleg eső, másfele ónos eső, havas eső, fagyott eső várható.

Délelőtt fagypont körül alakulnak a hőmérsékletek, délután az ország délkeleti csücskében akár 5-6 fok is lehet, a középső sávban 2-3, északon 0-1 fok várható. Éjszaka mérsékelt lehűlés lesz, mínusz 3-4 fokig hűl majd a levegő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.