Ónoseső-riadó van, óvatosan az utakon

Jó reggelt kívánok, az ország legészaknyugatibb járásaiban, Komárom-Esztergom, Nógrád és Fejér megyék egészében, Veszprém megye keleti felében, Heves északi, BAZ déli járásaiban, illetve Pest megye legdélkeletibb csücskét leszámítva az egész megyében ónos eső miatt riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Fejérben, Komárom keleti részén és Pest megyében másodfokú a riasztás.

A radarkép alapján az esőfelhők éppen kúsznak be a riasztási terület fölé. Ez egy, az Északi-tenger felett örvénylő ciklon mentén kialakult peremciklon felhőzete, ez nagy nedvességtartalmú légtömeget szállít a Kárpát-medence fölé. Ergo, sokfelé várható csapadék, Keleten főleg eső, másfele ónos eső, havas eső, fagyott eső várható.

Délelőtt fagypont körül alakulnak a hőmérsékletek, délután az ország délkeleti csücskében akár 5-6 fok is lehet, a középső sávban 2-3, északon 0-1 fok várható. Éjszaka mérsékelt lehűlés lesz, mínusz 3-4 fokig hűl majd a levegő.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.