Veronai tragédia: gyanúsított lett a háziorvos, aki tudott a sofőr alvászavaráról

Több 444 videó?
Szeretném

A 24.hu-nak közölte a Bács-Kiskun megyei főügyészség helyettes szóvivője, Négyessyné Bodó Marianna, hogy meggyanúsították a veronai tragédia ügyében azt a háziorvost, aki bár tudott a sofőr alvászavaráról, mégsem végezte el soron kívül a férfi egészségügyi alkalmassági vizsgálatát. 

"A korlátozás elmaradása folytán a buszsofőr esetenként nappali időszakon kívül is végzett autóbusz-vezetői tevékenységet. A gyanúsított és meghatalmazott védője a megalapozott gyanú közlése ellen panaszt jelentett be. A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a gyanúsított és védője által bejelentett panaszt elutasította, mert a megalapozott gyanú közlésekor rendelkezésre álló személyi és okirati bizonyítékok, továbbá igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a gyanúsítottal szemben a közölt bűncselekmény megalapozott gyanúja fennállt,”

közölte a szóvivő. A tájékoztatás szerint az orvost "2018. december 14-én foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt gyanúsítottként" hallgatta ki az orvost a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.