Földrengés után volt bányaomlás Lengyelországban

külföld
2019 január 29., 20:28
comments 9

Erős földrengést észleltek az állami tulajdonú KGHM rézbányatársaság egyik nyugat-lengyelországi tárnájának mélyén, tart a mentőakció, a tizennégy eltűnt bányász közül még egyet keresnek - közölte kedden a lengyel média.

A földmozgás pillanatában, kora délután az alsó-sziléziai Polkowicében működő Rudna bánya érintett szakaszán - mintegy 770 méter mélyben - 32 vájár dolgozott, 14-nek nem sikerült saját erőből a felszínre jutnia. Közülük a délutáni és az esti órákban a bányamentők 13 vájárt megtaláltak.

A TVP Info közszolgálati hírtelevízió úgy tudja: a 32 bányász közül 15-en könnyebben megsérültek. A bányamentők egy eltűnt vájárt továbbra is keresnek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.