Kásler Miklós: A jó hír kétezer évvel ezelőtt érkezett

Beszédet mondott Kásler Miklós a görögkatolikus egyház Miskolci Egyházmegyéje által fenntartott Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda gyógytestnevelési termének és integrált játszótereinek szentelésén és átadásán megtartott ünnepségen.

Az eseményről „Kásler Miklós: a nemzet jövőjét az ifjúság alapozza meg” címmel számolt be a Magyar Távirati Iroda. A miniszter Miskolcon többek közt azt jelentette ki, hogy

Kétezer évvel ezelőtt ugyanis megváltozott az emberiségnek a története, létrejött az állam, a művészetek, a Jóisten kétezer évvel ezelőtt költözött közénk, a saját képmására teremtett bennünket.”

Frissítés: az MTI rosszul idézte Kásler szavait. A miniszter a következőket mondta:

"Megérkezésem után, amikor püspökatyával beszélgettünk, azt mondta, hogy ez az alkalom kiváló bizonyítéka annak, hogy milyen eredményesen és szépen tud együtt dolgozni a kormány és az egyház. Mondtam püspökatyának: ez így van kétezer éve. Kétezer évvel ezelőtt ugyanis megváltozott az emberiségnek a története, mert ugyan addig is gyarapodtak az ismeretek, kifejlődtek a művészetek, létrejött az állam, létrejött a hadsereg, utakat építettek az emberek, tapogatództak a spirituális világ felé, de csak földi istenekkel tudták benépesíteni a mennyet. A jó hír kétezer évvel ezelőtt érkezett közénk, és megtudhattuk azt, hogy a Jóisten a saját képmására teremtett bennünket".


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.