Néhány hónapos krátert fedeztek fel a Marson

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Mars Reconnaissance Orbiter, a Mars körül keringő űrszonda néhány hónapja becsapódott meteorit nyomát fedezte fel a Mars déli pólásnak közelében, és le is fényképezte.

A tavaly október elején készült képen jól láthatóak a friss becsapódásnak a nyomai: a szezonális, fehér jégtakarón a becsapódás következtében elterülő vörösesbarna marsi talajt lehet felfedezni. 

A kráter nem túl nagy, mindössze 23*28 méteres, a meteorit méretét azonban még ebből sem lehet megbecsülni, hiszen a lyuk nagyságát a becsapódási szög és a meteorit anyagának összetétele is befolyásolja.

Az MRO 2017-ben tette meg az ötvenezredik kört a Mars körül, ő a NASA legtöbb adatot szolgáltató űrszondája. 2005-ban lőtték fel, 2006-ban állt pályára. (IFLScience)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.