Összevertek és savval öntöttek le egy fekete sorozatszínészt Chicagóban

külföld
2019 január 29., 22:17
comments 250

Az Empire című sorozat színésze, Jussie Smollett ellen követtek el támadást ismeretlenek kedd reggel Chicago városban. A rendőrség szerint feltehető, hogy gyűlöletbűncselekmény történt, mivel a két támadó rasszista és homofób kiáltásokkal támadt a férfira, majd egy ismeretlen összetételű vegyi anyagot öntött rá. 

photo_camera Fotó: Tasia Wells/AFP

A rendőrség közleménye szerint egyikük egy kötelet is Smollett nyakába dobott. Mindkét támadó elmenekült a helyszínről. A TMZ információi szerint a támadók többek között azt kiabálták, hogy ez itt a MAGA-ország, utalva Trump kampányszövegére, a Make America Great Again-re. 

A színész saját lábán jutott be a kórházba, állapota kielégítő a rendőrség közleménye szerint. Smollett a CNN-nek elmondta, hogy felvette a harcot a támadókkal. 

A magánéletében homoszexuális Smollett a 2015-ben indult sorozatban is egy meleg karaktert alakít. 

Az Empire-t forgató Fox közleményben reagált, közölték, hogy mindenben megtámadott színészük mellett állnak mindenfajta erőszakkal és gyűlölettel szemben. (CNN, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.