Összevertek és savval öntöttek le egy fekete sorozatszínészt Chicagóban

Az Empire című sorozat színésze, Jussie Smollett ellen követtek el támadást ismeretlenek kedd reggel Chicago városban. A rendőrség szerint feltehető, hogy gyűlöletbűncselekmény történt, mivel a két támadó rasszista és homofób kiáltásokkal támadt a férfira, majd egy ismeretlen összetételű vegyi anyagot öntött rá. 

Fotó: Tasia Wells/AFP

A rendőrség közleménye szerint egyikük egy kötelet is Smollett nyakába dobott. Mindkét támadó elmenekült a helyszínről. A TMZ információi szerint a támadók többek között azt kiabálták, hogy ez itt a MAGA-ország, utalva Trump kampányszövegére, a Make America Great Again-re. 

A színész saját lábán jutott be a kórházba, állapota kielégítő a rendőrség közleménye szerint. Smollett a CNN-nek elmondta, hogy felvette a harcot a támadókkal. 

A magánéletében homoszexuális Smollett a 2015-ben indult sorozatban is egy meleg karaktert alakít. 

Az Empire-t forgató Fox közleményben reagált, közölték, hogy mindenben megtámadott színészük mellett állnak mindenfajta erőszakkal és gyűlölettel szemben. (CNN, Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.