Összevertek és savval öntöttek le egy fekete sorozatszínészt Chicagóban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Empire című sorozat színésze, Jussie Smollett ellen követtek el támadást ismeretlenek kedd reggel Chicago városban. A rendőrség szerint feltehető, hogy gyűlöletbűncselekmény történt, mivel a két támadó rasszista és homofób kiáltásokkal támadt a férfira, majd egy ismeretlen összetételű vegyi anyagot öntött rá. 

Fotó: Tasia Wells/AFP

A rendőrség közleménye szerint egyikük egy kötelet is Smollett nyakába dobott. Mindkét támadó elmenekült a helyszínről. A TMZ információi szerint a támadók többek között azt kiabálták, hogy ez itt a MAGA-ország, utalva Trump kampányszövegére, a Make America Great Again-re. 

A színész saját lábán jutott be a kórházba, állapota kielégítő a rendőrség közleménye szerint. Smollett a CNN-nek elmondta, hogy felvette a harcot a támadókkal. 

A magánéletében homoszexuális Smollett a 2015-ben indult sorozatban is egy meleg karaktert alakít. 

Az Empire-t forgató Fox közleményben reagált, közölték, hogy mindenben megtámadott színészük mellett állnak mindenfajta erőszakkal és gyűlölettel szemben. (CNN, Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.