Sorosozva válaszolt a Magyar Posta a kérdésre, hogy bevezetik-e a túlóratörvényt

POLITIKA
2019 január 29., 15:40
comments 234

A 24.hu számolt be arról, hogy az ellenzéki képviselők kedden sajtótájékoztatót tartottak a Magyar Posta székháza előtt, és arra akartak felhívni a posta figyelmét, hogy az állami cég se alkalmazza a túlóratörvényt. 

A lap is kíváncsi lett arra, hogy mit tervez a Posta a törvénnyel, ezért megkérdezték a vállalattól, hogy lesz-e náluk évi 400 óra túlóra, illetve a hároméves munkaidőkeret, tavaly átlagban mennyit túlóráztak az alkalmazottak, valamint hogy mennyit keres most egy átlagos kézbesítő. 

A Magyar Posta ezt a választ küldte el a lapnak: 

„Magyarországon mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak, emellett az állami cégekre speciális szabályok is érvényesek. Társaságunk nem kíván részt venni Soros európai parlamenti választási politikai kampányában.”

A keddi sajtótájékoztatón az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó elmondta, hogy a múlt héten ezt a kérdést több mint 150 állami cég vezetőinek tették fel írásban, és mindenhonnan ugyanazt az egymondatos választ kapták: a vállalat nem kíván politikai kampánykérdésekkel foglalkozni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.