Sorosozva válaszolt a Magyar Posta a kérdésre, hogy bevezetik-e a túlóratörvényt

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A 24.hu számolt be arról, hogy az ellenzéki képviselők kedden sajtótájékoztatót tartottak a Magyar Posta székháza előtt, és arra akartak felhívni a posta figyelmét, hogy az állami cég se alkalmazza a túlóratörvényt. 

A lap is kíváncsi lett arra, hogy mit tervez a Posta a törvénnyel, ezért megkérdezték a vállalattól, hogy lesz-e náluk évi 400 óra túlóra, illetve a hároméves munkaidőkeret, tavaly átlagban mennyit túlóráztak az alkalmazottak, valamint hogy mennyit keres most egy átlagos kézbesítő. 

A Magyar Posta ezt a választ küldte el a lapnak: 

„Magyarországon mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak, emellett az állami cégekre speciális szabályok is érvényesek. Társaságunk nem kíván részt venni Soros európai parlamenti választási politikai kampányában.”

A keddi sajtótájékoztatón az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó elmondta, hogy a múlt héten ezt a kérdést több mint 150 állami cég vezetőinek tették fel írásban, és mindenhonnan ugyanazt az egymondatos választ kapták: a vállalat nem kíván politikai kampánykérdésekkel foglalkozni. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.