Sorosozva válaszolt a Magyar Posta a kérdésre, hogy bevezetik-e a túlóratörvényt

A 24.hu számolt be arról, hogy az ellenzéki képviselők kedden sajtótájékoztatót tartottak a Magyar Posta székháza előtt, és arra akartak felhívni a posta figyelmét, hogy az állami cég se alkalmazza a túlóratörvényt. 

A lap is kíváncsi lett arra, hogy mit tervez a Posta a törvénnyel, ezért megkérdezték a vállalattól, hogy lesz-e náluk évi 400 óra túlóra, illetve a hároméves munkaidőkeret, tavaly átlagban mennyit túlóráztak az alkalmazottak, valamint hogy mennyit keres most egy átlagos kézbesítő. 

A Magyar Posta ezt a választ küldte el a lapnak: 

„Magyarországon mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak, emellett az állami cégekre speciális szabályok is érvényesek. Társaságunk nem kíván részt venni Soros európai parlamenti választási politikai kampányában.”

A keddi sajtótájékoztatón az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó elmondta, hogy a múlt héten ezt a kérdést több mint 150 állami cég vezetőinek tették fel írásban, és mindenhonnan ugyanazt az egymondatos választ kapták: a vállalat nem kíván politikai kampánykérdésekkel foglalkozni. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.